Για έναν καταυλισμό χωρητικότητας 10.000 ατόμων, τον οποίο στήνει η Τουρκία στην Αδριανούπολη, μίλησε ο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς στον Θέμα 104,6.

 

 

«Στήνουν εύκολα καταυλισμούς, θέλουν να χρησιμοποιούν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μοχλό διαρκούς πίεσης. Δεν ξέρουμε αν θα στηθεί μόνος αυτός ή ενδεχομένως έχουν στους σχεδιασμούς τους να στήσουν και άλλους καταυλισμούς απέναντι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα» είπε ο κ.Πέτροβιτς.

Για την κατάσταση με την στάθμη των νερών στον Έβρο, ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε: «Το ποτάμι υπήρχε ως σύνορο πάντα, το νερό ήταν μόνιμο εμπόδιο των μεταναστών στο παρελθόν αλλά με την πτώση της στάθμης των υδάτων ο Έβρος είναι προσπελάσιμος».

Εξήγησε, τέλος, ότι «δεν υπάρχουν και στα φράγματα των Βουλγάρων ποσότητες νερού» για να γεμίσει ξανά νερό ο Έβρος και έτσι να δημιουργηθεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους παράνομους μετανάστες.

Νωρίτερα ένταση επικράτησε στις Καστανιές του Έβρου, όπου παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες με την ελπίδα να περάσουν στην ελληνική πλευρά, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ομάδα νεαρών εκτόξευσε χημικά και δακρυγόνα προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν, ενώ πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια είχαν ακουστεί δύο εκκωφαντικοί ήχοι.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 228