28.2 C
Serres

Εξαδάκτυλος: Λάθος η εμβολιαστική πολιτική – Να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός

Date:

Να αναθεωρηθεί ο εμβολιαστικός σχεδιασμός ζητάει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει επίσημα, στις χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

 

O Αθανάσιος Εξαδάχτυλος που είναι και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια, οι εντατικές είναι γεμάτες, οι θάλαμοι νοσηλείας είναι γεμάτοι, ο αριθμός των ανθρώπων που χάνονται καθημερινά από κορωνοϊό, ισοδυναμούν με εκείνον από πτώση αεροσκάφους”.

«To επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. Οι εμβολιασμοί θα πάνε πιο πίσω γιατί η προμήθεια θα είναι μικρότερη η αρχική των εμβολίων από εκείνη που προβλεπόταν. Θα πρέπει να περιορίσουμε την πανδημία», ανέφερε.

Σύμφωνα με κύριο Εξαδάκτυλο ο εμβολιαστικός σχεδιασμός πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος δεν είναι ενθαρρυντικός προς τους πολίτες.

 

«Η εμβολιαστική πολιτική δεν θα μας βοηθήσει, είναι λάθος. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι περίπλοκη και αποθαρρυντική για τους πολίτες. Απρόσωπη και ραντεβού στα τυφλά μέσω μιας πλατφόρμας ή μέσω του ΚΕΠ», ανέφερε.

Αναλύοντας την πρότασή του για τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι: “Καλό είναι να υποβληθούν ερωτήσεις πριν φτάσει κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο και ανάλογα με τις απαντήσεις του θα εξαρτηθεί αν πρέπει να προχωρήσει στη διαδικασία εμβολιασμού ή όχι. Πριν εμβολιαστεί ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί. Είναι ένα εμβόλιο που σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να φέρει κάποια μικρά προβλήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για να μπορέσουν να αναζητήσουν την αντίστοιχη βοήθεια”.

 

Ο κύριος Εξαδάκτυλος, προτείνει, οι ερωτήσεις να γίνονται όταν κάποιος κλείνει το ραντεβού του.

«Είναι μια αποθαρρυντική διαδικασία. Εαν εμβολιαστούν λιγότεροι επειδή αποθαρρύνονται από τη διαδικασία το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο από αυτό που περιμένουμε».

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ανέφερε ότι αυτός πρέπει να γίνεται μόνο από παιδιάτρους.


Υπογράμμισε επίσης, ότι το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπεται για το κλείσιμο των ραντεβού, θα πρέπει να διατεθεί για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού.

Ρεβεγιόν: Να περιορίσουμε τους ανθρώπους που θα μπουν σπίτι μας

 

Το μήνυμα που στέλνει ο κύριος Εξαδάκτυλος για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, είναι πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η ανησυχία μήπως οι πολίτες χαλαρώσουν και τα ρεβεγιόν και τα εορταστικά τραπέζια γίνουν εστίες υπερ μετάδοσης είναι διάχυτη.

«Δεν είναι απαραίτητο να πάμε εννιά άτομα στο ρεβεγιόν. Είναι ασφαλέστερο να μείνουμε με τα άτομα που μένουμε κάτω από την ίδια στέγη. Δεν είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε τα μέτρα. Ο ιός συγκεντρώνεται όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι. Αυτό που συμβουλεύουμε είναι να περιορίσουμε τους ανθρώπους που θα μπουν στο σπίτι μας αυτές τις μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κύριος Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε «προσβλητικό» το ότι γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να υπογράψουν ως πάροχος υπηρεσιών υγείας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δηλώνεται με σαφήνεια εάν αυτός που πήρε το ιστορικό ήταν γιατρός.

 

«Νιώθω προσβεβλημένος που το έντυπο του εμβολιασμού από κάτω γράφει «πάροχος υπηρεσιών υγείας ή επαγγελματίας υγείας ». Κανείς από εμάς δεν σπούδασε παροχή υγείας, σπουδάσαμε ιατρική. Ο τίτλος μας είναι «Γιατροί» και «Νοσηλευτές», ο τίτλος πρέπει να αλλάξει».

 

Πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΕξαδάκτυλος: Λάθος η εμβολιαστική πολιτική – Να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σε άνοδο οι πωλήσεις – εξαγωγές της ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

Αύξηση πωλήσεων κατά 60%, και εξαγωγών σε ποσοστό 18,7%,...

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε μαζί με τον 15χρονο γιο του

Τραγική κατάληξη είχε για 46χρονο το μπάνιο που έκανε...

e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η λειτουργία του λογισμικού για την έκδοση συντάξεων με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης

«Μία ακόμη εκκρεμότητα ετών κλείνει οριστικά προς όφελος χιλιάδων...