-Διαφήμιση-

Έξι από τα πιο κοινά προβλήματα τηλεόρασης

Έξι από τα πιο κοινά προβλήματα τηλεόρασης

Η επίπεδη οθόνη HDTV σας δημιουργεί προβλήματα; Πριν καλέσετε έναν τεχνικό τηλεοράσεων, ίσως μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα. Από την επισκευή της κεραίας σας, μέχρι τη βελτίωση των χρωμάτων της τηλεόρασης, εδώ θα ανακαλύψετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και τον τρόπο επίλυσής τους.


Η τηλεόρασή σας εμφανίζει μια μπλε, μια πράσινη ή μαύρη οθόνη

Η τηλεόρασή σας δεν λαμβάνει το κατάλληλο σήμα από την κεραία σας. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο ή το δορυφορικό κουτί σας (ή άλλη συσκευή) είναι ενεργοποιημένο και ότι η τηλεόραση έχει ρυθμιστεί στη σωστή είσοδο. Ελέγξτε πίσω από την τηλεόραση για χαλαρές συνδέσεις καλωδίων. Εάν καμία ενέργεια  από αυτές δεν λειτουργήσει, τότε ίσως να είναι καιρός να επικοινωνήσετε με τον πάροχο της δορυφορικής, εάν φυσικά έχετε. Ίσως χρειαστεί να “επαναφέρετε” τον δέκτη του ψηφιακού σας σήματος. Επίσης, το καλώδιο λειτουργίας της εικόνας ενδέχεται να έχει υποστεί ζημιά.


Η τηλεοπτική εικόνα “διασπάται” ή δείχνει pixels

Όλο αυτό προκαλείται από ένα αδύναμο σήμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι το δορυφορικό σήμα μεταξύ μιας ζωντανής εκδήλωσης και του τηλεοπτικού σταθμού (ειδικά εάν παρακολουθείτε ζωντανά σπορ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού). Εάν συμβαίνει μόνο όταν προσπαθείτε να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα σε HD ανάλυση, τότε μπορεί να είναι ένα αποτέλεσμα συμπίεσης της εικόνας του προγράμματος. Με άλλα λόγια, αυτό αποτελεί πρόβλημα λήψης, όχι πρόβλημα με την τηλεόρασή σας. Εάν συμβαίνει αρκετά συχνά, μπορείτε να δοκιμάσετε να μειώσετε τη ρύθμιση της ευκρίνειάς σας.

Η τηλεόραση θα ενεργοποιηθεί από το τηλεχειριστήριο σας, αλλά όχι από το καλώδιο ή το δορυφορικό κουτί

Το καλώδιο δεν “επικοινωνεί ιδανικά με την τηλεόρασή σας. Βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι μια επιλογή (δεν ισχύει για όλους τους δέκτες) και εάν είναι, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το δορυφορικό σας κουτί, αποσυνδέοντάς το για 15 δευτερόλεπτα (τουλάχιστον) και ενεργοποιήστε το ξανά.

Οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης είναι αλλαγμένες

Ίσως η γάτα σας ή το μικρό παιδί σας να ευθύνονται για τις αλλαγές στο τηλεχειριστήριο σας – αλλά καταλήξατε σε ρυθμίσεις τηλεόρασης που απέχουν πολύ από αυτό που θέλετε και απλώς επιθυμείτε πλέον να τις αντιστρέψετε. Ο πιο γρήγορος τρόπος μπορεί να είναι η επαναφορά της τηλεόρασης στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο της τηλεόρασης – θα πρέπει να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για οδηγίες, αλλά γενικά περιλαμβάνει το πάτημα ενός συγκεκριμένου συνδυασμού πλήκτρων στο τηλεχειριστήριο.


Οι υπότιτλοι είναι ενεργοποιημένοι (ή απενεργοποιημένοι) όταν εσείς δεν το επιθυμείτε

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των υπότιτλων ποικίλλει ανάλογα με τη δορυφορική σας εταιρεία. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριό τους, συνήθως πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις ή το κουμπί μενού. Ορισμένα τηλεχειριστήρια έχουν ένα συγκεκριμένο κουμπί CC. Ελέγξτε τον ιστότοπο του παρόχου σας για πιο συγκεκριμένες οδηγίες.

Ο καλωδιακός ή δορυφορικός δέκτης έχει παγώσει.

Ο καλωδιακός ή δορυφορικός δέκτης σας, ειδικά εάν είναι επίσης DVR, είναι στην πραγματικότητα ένας υπολογιστής, και καθώς αποτελεί έναν “υπολογιστή” ανα πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να το απενεργοποιήσετε, να το αποσυνδέσετε, να περιμένετε τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε ξανά. Αυτό είναι ουσιαστικά η λεγόμενη «επανεκκίνηση» του δέκτη σας. Για να αποφύγετε τυχόν κρίσεις, βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτετε τους αεραγωγούς θερμότητας στον δέκτη, καθώς προκαλούνται συχνά από υπερθέρμανση και πιθανόν να δημιουργούν και αντίστοιχα προβλήματα.

-Διαφήμιση-Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version