Ευάγγελος Φωτίου: Υποψήφιος Βουλευτής Σερρών: “Προχωράμε Μπροστά”

Η χώρα μπήκε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο.

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν έχει κριθεί ακόμη. Θα κριθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες από την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο βασικούς αντιπάλους. Όπως και θα κριθούν οι θέσεις και τα προγράμματα που θα παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό.

Ο κόσμος της Αριστεράς και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας και περισσότερο οι νέοι θα πρέπει να συγκρίνουν πριν αποφασίσουν κάτι πολύ σημαντικό και αυτό είναι.

Τι πρεσβεύει ο Νεοφιλελεύθερος Καπιταλισμός των κ. Μητσοτάκη – Μιράντα Ξαφά και Χατζηδάκη που πιστεύουν οτι όλες οι λύσεις θα προέλθουν από τις αγορές και ότι η Ανάπτυξη θα έρθει με το μαγικό ραβδί των αγορών.

Καμία ανάπτυξη δεν ήρθε ποτέ από τη μια μέρα στην άλλη χρειάζεται επίπονη προσπάθεια με σοβαρά προγράμματα από μια κυβέρνηση αριστερή που η σκέψη της θα είναι σε όλους τους πολίτες της χώρας και όχι στους λίγους.

Οι Αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες της χώρας πρέπει να αποτρέψουν την επαναφορά του παλιού και αποτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών που έφεραν τη χώρα σε ένα πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.Να αποτρέψουν να δημιουργηθούν νέες φούσκες όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Παραδείγματα που καταρράκωσαν τον ελληνικό λαό όπως το χρηματιστήριο, τα κόκκινα δάνεια, περίπτωση energa). Αλλά και η κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος σε υπερβάσεις των δημοσίων έργων και επαναφορά σε πελατειακά δίκτυα και την ανάπτυξη των ημετέρων.

ΕΜΕΙΣ

1) Σχεδιάζουμε και αναμορφώνουμε νέο θεσμικό πλαίσιο για το εθνικό πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων – Μακροχρόνιο προγραμματισμό αντικειμενικά κριτήρια στη κατανομή των πόρων και αυστηρό έλεγχο.

2) Αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις 15 δισεκατομμύριον για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και τη καινοτομία για την επόμενη τετραετία.

Ευάγγελος Φωτίου

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *