Εγκρίθηκε μετά από 20 χρόνια η χρηματοδότηση του κάθετου άξονα «Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» (video)

Γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να προχωρήσει επιτέλους μετά από 20 χρόνια η υλοποίηση του κάθετου άξονα Εχίνου Βουλγαρίας που θα ενώσει τις δύο χώρες δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη και στις δύο πλευρές.

 

 

Μπορεί πολλοί να εξήγγειλαν τον κάθετο άξονα ωστόσο έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου ένα έργο ζωής για την περιοχή να γίνει πραγματικότητα, τονίζει ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης για την υλοποίησή του.

 

 

Ο Κάθετος ΄Αξονας «Ξάνθη-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα» θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη, λόγω των εμπορικών και γενικότερων δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν, τόσο στην πόλη της Ξάνθης και σε ολόκληρη τη Θράκη όσο και στην ενδοχώρα της Βουλγαρίας (Σμόλιαν, Φιλιππούπολη, κλπ). Η βούληση υλοποίησης του ΄Αξονα αυτού, εκφράσθηκε μέσω της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Διμερούς Συμφωνίας Ελλάδας και Βουλγαρίας,ήδη από το 1998. 

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *