Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής(video)

Χαρίτσης: Θέλει ο Μητσοτάκης να κρυφτεί και το ΔΝΤ δεν τον αφήνει

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, υπό την προεδρία του υπουργού, Αλέξη Χαρίτση.

 

 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τον χρόνο τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων.

 

 

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων στη δημόσια και την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, ενώ θα ανακοινωθούν και μέτρα για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκλογέων και των δικαστικών αντιπροσώπων.

 

«Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών, των περιφερειακών, των δημοτικών και των κοινοτικών εκλογών αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία, την οποία καλείται να διαχειριστεί για πρώτη φορά το υπουργείο Εσωτερικών. Η συστηματική προετοιμασία όμως που έχει γίνει, αλλά και η εμπειρία και η ικανότητα των στελεχών του υπουργείου μας, εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή και το αδιάβλητο των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και αυτό το δύσκολο στοίχημα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Χρήστος Σίμος, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), Αθανάσιος Κουτρουμάνος και Ροδόλφος Μορώνης αντίστοιχα.

 

 

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες. Να σημειωθεί ότι τακτικά μέλη της Επιτροπής έχουν οριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άγγελος Γκόγκογλου, από τη ΝΔ ο Νικόλαος Παπαθανάσης, από τη Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης, από την ελιά ο Νίκος Σαλαγιάννης, από το Ποτάμι ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Νίκος Σαλαγιάννης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ηλίας Γιολδασέας και από την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης.

 

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version