Φαγητό με ντελίβερι για μαθητές σε σχολεία της ΘεσσαλονίκηςΑύξηση φαινομένων delivery διανομών σε σχολεία καταγγέλλει το Σωματείο Κυλικειαρχών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

 

 

“Έχουμε κουραστεί να παρακαλούμε ακόμη και για αυτά που ο νόμος ο ίδιος θέτει ως υποχρεωτικά. Δυστυχώς παρά τα έγγραφα που διαρκώς αποστέλλουμε, παρά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς κάθε φορά αλλά και την προβολή του προβλήματος ακόμη και σε κανάλια, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Αποτέλεσμα της μη τήρησης του νόμου αυτού είναι η έξοδος των μαθητών κατά τα διαλείμματα” τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

Μάλιστα, λένε χαρακτηριστικά ότι σε πολλά σχολεία οι πόρτες δεν κλείνουν και οι μαθητές βγαίνουν και ψωνίζουν από τα παρακείμενα καταστήματα “με αποτέλεσμα πρώτα από όλα να κινδυνεύει η ασφάλεια τους και δεύτερον να μην πηγαίνουν στο σχολικό κυλικείο αλλά να τρέφονται με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα – τρόφιμα ή καφέδες- τα οποία βεβαίως απαγορεύονται από την σχετική νομοθεσία”.

 

“Παρατηρείται η συνεχόμενη και χωρίς προηγούμενο διανομή (delivery) μέσα στο χώρο των σχολικών συγκροτημάτων ή και από τα κάγκελα αυτών” συνεχίζει η ανακοίνωση. Μέλος του Σωματείου κάλεσε την αστυνομία, την στιγμή που delivery προμήθευαν τους μαθητές με προϊόντα που απαγορεύονται να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, “ώστε να δουν τι συμβαίνει και το γεγονός καταγράφηκε απλώς και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια”.

Το Σωματείο γνωστοποιεί πως σε αρκετά σχολεία το φαινόμενο των delivery είναι πλέον γεγονός “με προϊόντα το κυριότερο απαγορευμένα αλλά και αμφιβόλου ποιότητας χωρίς να τηρούνται σαφώς οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που επιβάλλεται για τους μαθητές μας. Παρά την προβολή του θέματος και από την τηλεόραση όπου εκεί αρμόδιοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβεβαίωσαν για την επίλυση του, αυτό δεν έγινε ποτέ όσο και να επικοινωνήσαμε επανειλημμένα μαζί τους μετά”.

 


Τέλος, το Σωματείο αναφέρεται στις απουσίες των μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης. “Τρίτο πρόβλημα ,που την φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα εμφανές, είναι οι απουσίες πολλών μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης. Ιδιαίτερα φέτος με όλο αυτό το μεγάλο ποσοστό των παιδιών που νοσούν , σε σημείο που πολλά σχολεία έκλεισαν κάποιες μέρες ως αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των απουσιών της συνολικής μαθητικής δύναμης του σχολείου, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο εμφανές. Θεωρούμε αυτονόητο πως πρέπει να αφαιρεθούν οι μαθητές που δυστυχώς είναι ασθενείς από το μίσθωμα των σχολικών κυλικείων διότι είναι άδικο να υπολογίζονται στην καθημερινή δύναμη του σχολείου κανονικά. Ειδικά φέτος που το πρόβλημα είναι έντονο και δυστυχώς η γρίπη έχει χτυπήσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή thesstoday.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *