- Διαφήμιση -

Forbes: Γιατί η Ελλάδα είναι στην κορυφή των κρατήσεων των Αμερικανών

ΟΑΕΔ: Μέχρι Τρίτη οι αιτήσεις ξενοδοχείων και ακτοπλοϊκών για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Το προβάδισμα της χώρας μας και ο «ανταγωνισμός»

«Η Ελλάδα είναι ο κόσμος: Γιατί είναι στην κορυφή των κρατήσεων ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Forbes, το οποίο αναφέρει πως την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι τα κράτη μέλη της θα ανοίξουν σύντομα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες από χώρες εκτός του μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πολύ σύντομα, οι πλήρως εμβολιασμένοι με τα εμβόλια που έχουν πάρει έγκριση από την ΕΕ – συμπεριλαμβανομένων των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson – θα μπορούν να μπουν σε χώρες της ΕΕ χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό Covid test ή να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξη.

Αλλά η Ελλάδα έχει ήδη ένα προβάδισμα σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους της. Η πανέμορφη μεσογειακή χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της στους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες και αυτό έχει πυροδοτήσει μια κάποιου είδους έκρηξη.

Στην ιστοσελίδα Hopper, οι κρατήσεις για την Ευρώπη είναι αυξημένες κατά 38% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο και οι ταξιδιώτες αναζητούν μέρη όπου μπορούν να πάνε με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Κι ενώ πολλοί Αμερικανοί κλείνουν ήδη αεροπορικά εισιτήρια στους συνήθεις υπόπτους – Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη – αναμένοντας το άνοιγμα της Ευρώπης, είναι ξεκάθαρο ότι το προβάδισμα της Ελλάδας έχει αποδώσει.

Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, οι χρήστες του Hopper έχουν κλείσει περισσότερα αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ευρώπης. Συνολικά, ο όγκος των κρατήσεων για την Αθήνα είναι «σημαντικά αυξημένος» σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019, λέει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος της ιστοσελίδας.

Πηγή newsbeast.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version