- Διαφήμιση -

Φορο-δηλώσεις: «Βραχυκύκλωμα» από τις βεβαιώσεις των 534 ευρώ – Τι προκύπτει από τις εκκαθαρίσεις

Φορο-δηλώσεις: «Βραχυκύκλωμα» από τις βεβαιώσεις των 534 ευρώ - Τι προκύπτει από τις εκκαθαρίσεις

Σε «σπαζοκεφαλιά για δυνατούς λύτες» εξελίσσεται για το υπουργείο Οικονομικών η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων: Η φράση «με ρυθμό χελώνας» είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει εφέτος, καθώς ο αριθμός των εντύπων που έχουν συμπληρωθεί φέτος είναι στο μισό σε σχέση με πέρυσι. «Πονοκέφαλο» προκαλεί και το γεγονός ότι από τις έως τώρα εκκαθαρίσεις προκύπτει πως φόρο θα πληρώσουν μόλις και… μετά βίας οι 3 στους 10!

Ο αργός ρυθμός υποβολής των φορο-δηλώσεων προκαλεί «έμφραγμα» στις υπηρεσίες του υπουργείου και εκ των πραγμάτων οδηγεί σε σκέψεις παράτασης της προθεσμίας, κάτι άλλωστε που επιθυμούν και οι λογιστές. Μέχρι σήμερα από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα έχουν συμπληρωθεί 1.630.573 έντυπα Ε1 (σ.σ.: εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις) 717.806 έντυπα Ε2 (σ.σ.: μισθώματα ακίνητης περιουσίας) και 203.857 Ε3 (σ.σ.: οικονομικά στοιχεία από επιχειρηματική δραστηριότητα). Πέρυσι τέτοια μέρα είχαν υποβληθεί 3.756.415 Ε1, 1.750.684 Ε2 και 602.793 Ε3, δηλαδή αριθμοί υπερδιπλάσιοι των φετινών.

Πηγή enikos.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version