19.9 C
Serres

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ενεργοποιείται η υπηρεσία Copernicus-Emergency για την χαρτογράφηση της περιοχής (φωτο)

Date:

Αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων

Μετά από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και λόγω της φωτιάς που έπληξε την Κεφαλονιά ενεργοποιείται από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ως Εθνικό Σημείο Επαφής η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη σχετική της ανακοίνωση σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή της Κεφαλονιάς η οποία επλήγη από δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.


Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

φωτο 3 14

Πηγή newsbeast.gr

ΕλλάδαΦωτιά στην Κεφαλονιά: Ενεργοποιείται η υπηρεσία Copernicus-Emergency για την χαρτογράφηση της περιοχής...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Σία Κοσιώνη είναι θησαυρός, ο πρώτος αριθμός του λαχείου

Με κολακευτικά λόγια μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τη...

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την επίθεση με δύο νεκρούς στον Κορυδαλλό βλέπουν οι αρχές

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης...

Μαφιόζικη εκτέλεση με καλάσνικοφ στον Κορυδαλλό – Δύο νεκροί

Πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης...

Dentist Pass: Περισσότερες από 86.000 αιτήσεις τις πρώτες 15 ημέρες

Περισσότερες από 86.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί και 71.057 έχουν...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα