16.9 C
Serres

Γ. Βαρουφάκης: «Τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι μνημονιακές κυβερνήσεις υποβαθμίζουν το ΕΣΥ»

Date:

Συζήτηση με το ΔΣ των σωματείων Γιατρών και Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου είχε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Όπως σημειώνεται, ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε σε έλλειψη υποδομών και σοβαρή υποστελέχωση, ενώ αναφέρθηκε σε μια συνολική απαξίωση του ΕΣΥ όχι μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση, ακόμα και επί κορονοϊού, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ηγεσίας της ΕΕ που προωθεί την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του αναφέρθηκε σε σχέδιο για την αποδόμηση του ΕΣΥ, όταν «ακόμα και με την άδεια της ΕΕ για δαπάνες στη δημόσια υγεία μέσα στην πανδημία η Μητσοτάκης Α.Ε. προωθούσε την αποψίλωση και την ιδιωτικοποίηση». «Τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι μνημονιακές κυβερνήσεις υποβαθμίζουν το ΕΣΥ», ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε και με επικουρικούς που του επισήμαναν τα προβλήματα με τις ελαστικές και τις ολιγόμηνες συμβάσεις τους που υποβιβάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών και την ίδια την δημόσια υγεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Μετά το πέρας της συνάντησης ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε: «Είτε είμαστε εδώ στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, το οποίο όποιος το δει θα δει ότι καταρρέει, είτε ήμασταν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο, σχεδόν καινούργιο, πανέμορφο νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη δεν έχει σημασία το κτηριακό, το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι εδώ μέσα -είναι υποστελεχωμένο. Πάνω από τους μισούς είναι σε κατάσταση ομηρίας με συμβόλαια τα οποία λήγουν ανά πάσα στιγμή και δεν ξέρουν τι θα γίνει, με μισθούς ισχνότατους, χάνουμε τους μισούς γιατρούς και νοσοκόμους μας και νοσοκόμες μας κάθε χρόνο, αν είναι δυνατόν. Αυτό είναι το πραγματικό μεταναστευτικό πρόβλημα. Και έχεις μια κυβέρνηση και ένα σύστημα το οποίο και λειτουργεί και υπό την πίεση της τρόικας από το 2010 που έχει ένα στόχο, την απαξίωση. Να κρατηθεί αυτό μόνο και μόνο για να δένουν τις πληγές των φτωχών και να τους πετάνε στο δρόμο και να προωθούν, να εξωθούν τον ελληνικό λαό σε ιδιωτικές κλινικές που εξορισμού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια πανδημία, το είδαμε αυτό στη διάρκεια της πανδημίας, και που είναι πιο ακριβές από ό,τι θα ήταν αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας αν ήταν σωστά εξοπλισμένο. Στο ΜέΡΑ25 γι’ αυτό υπάρχουμε για να αντιπαλέψουμε αυτήν την ιδιωτικομανία, αυτήν τη λεηλασία, οτιδήποτε είναι δημόσιο και οτιδήποτε είναι αγαθό».

Πηγή ΑΠΕ

ΠολιτικήΓ. Βαρουφάκης: «Τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι μνημονιακές κυβερνήσεις υποβαθμίζουν το ΕΣΥ»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός με την «αντιβρετανική» συμπεριφορά – Άρθρο του Τάσου Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Τις προηγούμενες ημέρες στο Λονδίνο σημειώθηκε μία αδικαιολόγητη διπλωματική...

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά των servicers

Το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια στην πραγματικότητα δεν...

Συμφωνία Ελλάδας – Masdar των ΗΑΕ για τον μετασχηματισμό του Πόρου στο επόμενο «GR-Eco Ιsland»

Συμφωνία για την χρηματοδότηση έργων με στόχο το μετασχηματισμό...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα