Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η «εμείς έχουμε διαφορετική αντίληψη για την ποιότητα της εκπαίδευσης»

Τα πυρά της τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας αυτή τη φορά στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων περί «αναβάθμισης του σχολείου και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών».

«Παρακολουθήσαμε τα αποτελέσματα αυτού του δικομματισμού και στο θέμα της εκπαίδευσης,  μία συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά που δεν λύνει προβλήματα που δεν μπαίνει στην ουσία των θεμάτων. Από τη μία πλευρά ακούσαμε  τον Πρωθυπουργό να περιγράφει όλα όσα δεν κάνει αυτό το νομοσχέδιο και από την άλλη μεριά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έναν άκρατο λαϊκισμό να εκμεταλλεύεται ακόμα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων Οφείλουμε λοιπόν να σκύψουμε με σοβαρότητα με σύνεση με συνεννόηση όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να δούμε τα προβλήματα και να δώσουμε επιτέλους λύσεις που δεν δίνονται μέσα από αυτό το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης» όπως είπε.

«Η παιδεία, πρόσθεσε, είναι εθνική υπόθεση. Ωστόσο το νομοσχέδιο υποβαθμίζει το πανεπιστήμιο και την επαγγελματική εκπαίδευση. «Οι μαθητές χρειάζονται ίση μεταχείριση και σωστή ενημέρωση και είναι μεγάλο στοίχημα για να αφεθεί στα χέρια της συντηρητικής παράταξης. Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Εμείς ψηφίζουμε «όχι» επί της αρχής του νομοσχεδίου, διότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για την ποιότητα της εκπαίδευσης.  Στη σύγχρονη εποχή, παιδεία σημαίνει αξιολόγηση προγραμμάτων, δομών, στελεχών, σημαίνει καλλιέργεια και διαμόρφωση κουλτούρας αξιολόγησης με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του σχολείου» υπογράμμισε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχουν κι άλλα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, όπως η πανδημία, λέγοντας ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τέταρτο κύμα και μία απειλή οικονομική, κοινωνική και οικονομική. «Δεν θα πρέπει να επαναληφθεί η περσινή χαλάρωση, αλλά να υπάρξει επιτέλους ένα σχέδιο και να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και η επιτάχυνση των εμβολιασμών. Τη μία μέρα ένας υπουργός απειλεί και ανακοινώνει μέτρα της κυβέρνησης ενώ θα έπρεπε να φροντίζουν να απαντήσουν στο προβληματισμό και τα ερωτηματικά όσον προβληματίζονται για το εμβόλιο κάτι που θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες», όπως είπε. 


Πηγή newsbeast.gr


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 34