5.5 C
Serres

Γεώργιος Τάτσιος: Πουθενά ο δήμος Σιντικής στη ΔΕΘ- «Προχωράμε» στον βούρκο της εσωστρέφειας…

Date:

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για προώθηση προϊόντων και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η παρουσία ενός Οργανισμού με οργανωμένο Περίπτερο στη ΔΕΘ είναι πράξη ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, δίνει επιχειρηματικές ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ και σηματοδοτεί την βούληση για ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ. Οι επιχειρηματίες της Σιντικής που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών καταλαβαίνουν την αξία της επιχειρηματικής εξωστρέφειας. 

Γεώργιος Τάτσιος: Πουθενά ο δήμος Σιντικής στη ΔΕΘ- «Προχωράμε» στον βούρκο της εσωστρέφειας…

Φέτος το Επιμελητήριο των Σερρών αποφάσισε να ρίξει το βάρος στην SERREXPO και η παρουσία του στην ΔΕΘ (σε αντίθεση με άλλες χρονιές) ήταν τυπική με την παραχώρηση θέσεων προβολής σε λίγους Σερραίους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ από την Σιντική! Ο Δήμος Ζίχνης έδειξε καλά αντανακλαστικά και λειτούργησε αυτόνομο περίπτερο, στο οποίο έδωσε την ευκαιρία σε παραγωγούς της εκεί περιοχής να εκθέσουν τα προϊόντα τους!

Ο Δήμος Σιντικής όμως δεν υπήρχε οργανωμένα ΠΟΥΘΕΝΑ στην 86η ΔΕΘ για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε! Η αλλαγή προσανατολισμού του Επιμελητηρίου των Σερρών δεν αποτελεί άλλοθι για την ολιγωρία του Δημάρχου Σιντικής να οργανώσει τους επιχειρηματίες του Δήμου, οι οποίοι αδυνατώντας να πληρώσουν μεμονωμένα το δυσβάσταχτο κόστος για την ενοικίαση μιας θέσης προβολής έχασαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη ΔΕΘ.

Εξαφανίστηκε από τον επιχειρηματικό χάρτη ένας ευλογημένος τόπος με ποιοτικά προϊόντα όπως τα βουβαλίσια προϊόντα, ο μαύρος χοίρος, η τρούφα, το μέλι, η σπιρουλίνα, τυροκομικά προϊόντα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, κτηνοτροφικά προϊόντα, καύσιμα κ.α. Υποβαθμίστηκε πλήρως και το πολυσυζητημένο τουριστικό προϊόν του τόπου μας (ιαματικά λουτρά, Οχυρά, λίμνη Κερκίνη, εναλλακτικός τουρισμός, Μοναστήρια)! Η πιθανή παρουσία του Δήμου Σιντικής στην PHILOXENIA (επερχόμενη Έκθεση για τον Τουρισμό) δεν διορθώνει την οικονομική ζημία των επιχειρήσεων, αφενός διότι αποτελεί θεματική Έκθεση (μόνον για τον Τουρισμό), αφετέρου διότι η επισκεψιμότητα σε αυτήν είναι πολλαπλασίως μικρότερη από την ΔΕΘ! 

Ο Δήμαρχος Σιντικής αδιαφορεί για οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης, προφανώς διότι δεν αντιλαμβάνεται τον αγώνα που κάνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να ορθοποδήσει και να λειτουργήσει σωστά μια επιχείρηση. Η συνήθης πρακτική να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους για τα κακώς κείμενα στον Δήμο Σιντικής είναι βέβαιο ότι θα συμβεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό όμως δεν διορθώνει το λάθος. Η Ιστορία έγραψε ότι ο Δήμος Σιντικής ήταν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ στην 86η ΔΕΘ! Αυτό δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή «έπιασε ταβάνι» και μάλιστα χαμηλό. Ένας Δήμαρχος που αδιαφορεί για την ευημερία των πολιτών είναι κακός Δήμαρχος. Έμεινε μόνον το προεκλογικό του σύνθημα «προχωράμε», αλλά μάλλον εννοεί προς τον βούρκο της εσωστρέφειας και του μαρασμού…

Ο Δήμος Σιντικής οφείλει να σχεδιάζει και να υλοποιεί με στόχο την ευημερία των πολιτών. Πρέπει να χαράσσει την δική του μακροπρόθεσμη Πολιτική για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων και την προβολή των προϊόντων. Οφείλει να δημιουργήσει τις υποδομές για εκτίναξη της επιχειρηματικότητας! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργανωμένη και στοχευμένη συμμετοχή σε όλες τις Εκθέσεις (σε Ελλάδα και Εξωτερικό) για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που τόσο ανάγκη έχει τόπος μας! Έτσι θα συμβάλουμε και στην αντιμετώπιση του ρυθμού μείωσης του πληθυσμού στην Σιντική (τουτέστιν Δημογραφικό)! 

Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ! 

Το χρωστάμε στα παιδιά μας που θέλουμε να τα κρατήσουμε στον τόπο μας!

Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

Υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής

δελτίο τύπου

ΣέρρεςΓεώργιος Τάτσιος: Πουθενά ο δήμος Σιντικής στη ΔΕΘ- «Προχωράμε» στον βούρκο της...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν σήμερα οι οικονομολόγοι σε...

Πολιτική συνεστίαση του ΚΚΕ στις Σέρρες

Πολιτική συνεστίαση  πραγματοποίησε  η Τομεακή Οργάνωση Σερρών  του ΚΚΕ ...

Χριστουγεννιάτικη αγορά Bazaar του Ελληνικού Eρυθρού Σταυρού Σερρών

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής για ακόμη...

Σέρρες: Εγκαίνια της έκθεσης «Σήκω ψυχή μου» του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα