22.1 C
Serres

Γιατί όσο και αν μας φοβίζουν δεν πρέπει να σκοτώνουμε τις αράχνες!

Date:

Η πιο πιθανή αντίδραση όταν δείτε μια αράχνη είναι να πάρετε μια παντόφλα για να τη σκοτώσετε! Είναι όμως αυτή η καλύτερη επιλογή;

Πρέπει να καταστήσουμε κάτι σαφές. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι αράχνες είναι φίλοι πιο συχνά από ό, τι είναι εχθροί. Ακόμα κι αν πραγματικά ήθελαν να σας προκαλέσουν πόνο, ελάχιστα από τα 40.000 γνωστά είδη αράχνης είναι ικανά να βλάψουν τους ανθρώπους, όπως σημειώνει  ο ειδικός στις αράχνες Jo-Anne Sewlal του Πανεπιστημίου των Δυτικών Ινδιών στο National Geographic.

Συνήθως, οι αράχνες δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με μας.

Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι τα δαγκώματα αράχνης είναι εξαιρετικά σπάνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες αράχνες. Ενημερωθείτε για τις δηλητηριώδεις αράχνες στην περιοχή σας, όπως τη «μαύρη χήρα» και την καφέ αράχνη και μάθετε να τις αναγνωρίζετε, για να είστε ασφαλείς.

Ο καθηγητής εντομολογίας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Matt Bertone διενήργησε έρευνα σε 50 σπίτια της αμερικανικής πολιτείας για να δει ποια αρθρόποδα ζουν κάτω από τις στέγες μας. Όπως διαπίστωσε, σχεδόν κάθε σπίτι που επισκέφτηκε, φιλοξενούσε και αράχνες. Οι πιο συνηθισμένες ήταν οι αράχνες των κελαριών, συχνά αποκαλούμενες «μπαμπάδες».

Αυτό το εύρημα δεν πρέπει να σας τρομάξει, αφού είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι αράχνες είναι αρκετά τυπικά μέλη του εσωτερικού οικοσυστήματος και μπορούν να κάνουν στους χώρους μας πολύ καλό. Σε γενικές γραμμές, τους αρέσει να μένουν μακριά από το δρόμο μας και κρύβονται σε σκοτεινά μέρη περιμένοντας τη λεία τους. Παγιδεύουν και τρώνε παράσιτα, όπως κατσαρίδες, ακόμα και τα έντομα που φέρουν ασθένειες όπως τα κουνούπια και οι μύγες. Μερικές φορές, στον αγώνα της επιβίωσης καταλήγουν να σκοτώνουν και άλλες αράχνες. Για παράδειγμα, η αράχνη του κελαριού σκοτώνει τις δηλητηριώδεις «μαύρες χήρες».

Δεν κάνετε κανένα καλό σκοτώνοντας τις που βρίσκετε στο σπίτι σας, εκτός αν πιθανολογείτε πως είναι μια από τις επικίνδυνες, αφού κάνετε πραγματικά το σπίτι σας πιο ελκυστικό για παράσιτα. Εάν απλά δεν μπορείτε να σταθείτε βλέποντας μια αράχνη μέσα στο σπίτι, προσπαθήστε να την παγιδέψετε και να την βγάλετε έξω. Απλά να ξέρετε ότι οι αράχνες υπάρχουν εκεί είτε σας αρέσει είτε όχι, είτε τις βλέπετε είτε όχι.
Εντάξει, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο ειδικός Christopher Buddle του Πανεπιστημίου McGill λέει στο National Geographic ότι αν, για παράδειγμα, φέρετε στο σπίτι, ας πούμε, μπανάνες από το παντοπωλείο και παρατηρήσετε μια αράχνη στο τσαμπί, καλύτερα θα είναι να την εξοντώσετε, επειδή αυτή η αράχνη αν δεν είναι εγγενής στην περιοχή σας, η απελευθέρωσή της στο εξωτερικό θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη στη φυτικό και ζωικό τοπικό περιβάλλον.

 

πηγή usay.gr

ΚόσμοςΓιατί όσο και αν μας φοβίζουν δεν πρέπει να σκοτώνουμε τις αράχνες!

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Γερμανία: Η πυρηνική ενέργεια κλονίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό

Τις επόμενες εβδομάδες το Βερολίνο θα γνωρίζει εάν -με...

Το πρωτό φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή έφτασε σε ουκρανικό λιμάνι

Το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή έφτασε...

Ιταλία: Tο κεντρώο κόμμα Αzione ακυρώνει την εκλογική συμφωνία με την κεντροαριστερά

Ο Κάρλο Καλέντα, αρχηγός του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione...