- Διαφήμιση -

Γιατρός απευθύνει έκκληση στη Μέρκελ να κάνει live το εμβόλιο της AstraZeneca – Οι Γερμανοί δεν το θέλουν (φωτο)

Σύνδρομο Guillain-Barre: Ο EMA αξιολογεί αναφορές για την εμφάνιση του μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Στα αζήτητα εκατομμύρια δόσεις

Έκκληση προς την Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε Γερμανός γιατρός και της ζητά να εμβολιαστεί με το εμβόλιο Οξφόρδης/ AstraZeneca και η διαδικασία να μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση.

Ο Carsten Watzl, γενικός γραμματέας της Γερμανικής Εταιρείας Ανοσολογίας, υποστήριξε ότι η καγκελάριος πρέπει να επιτρέψει στους άνω των 65 να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca και πως η ίδια πρέπει να δώσει το παράδειγμα.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τους άνω των 65 έχει αμφισβητηθεί, με την Άνγκελα Μέρκελ να αναφέρεται στο ζήτημα σε συνέντευξή της στη Frankfurter Allgemeine Zeitung την περασμένη εβδομάδα: «Είμαι 66 ετών και δεν ανήκω στις ομάδες που προτείνονται για το εμβόλιο της AstraZeneca».

Γερμανία και Γαλλία είναι δύο από τις χώρες που έχουν μπλοκάρει τη χορήγηση του εμβολίου αυτού στους άνω των 65 ετών.

Μιλώντας στο BBC Radio 4, ο καθηγητής Watzl είπε: «Πιστεύω ότι η Γερμανία θα αλλάξει πορεία σύντομα. Προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους εμβολιασμού μας, πρέπει οι άνθρωποι να κάνουν αυτό το εμβόλιο.

Ξέρουμε ότι το εμβόλιο λειτουργεί σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Τα πρόσφατα στοιχεία από τη Σκωτία δείχνουν ότι προκαλεί ανοσοαπόκριση, οι ηλικιωμένοι προστατεύονται από τη σοβαρή νόσηση με αυτό το εμβόλιο».

Μια μελέτη του Public Health Scotland έδειξε πως το εμβόλιο της AstraZeneca μείωσε τις νοσηλείες κατά 94% στη Σκωτία, ενώ τα ίδια στοιχεία από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech έδειξαν μείωση των νοσηλειών κατά 85%, αναφέρει η Daily Mail.

Μόλις 187.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca έχουν χορηγηθεί στη Γερμανία αντί για 1,5 εκατομμύριο που είχε προγραμματιστεί να γίνουν μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Στα εμβολιαστικά κέντρα στο Βερολίνο, όπου γίνονται τα εμβόλια αυτά, μόλις 200 άνθρωποι από τους 3.800 ανταποκρίνονται στα ραντεβού που προγραμματίζονται καθημερινά, έγραφαν οι The Times αυτή την εβδομάδα.

Πηγή newsbeast.gr

Exit mobile version