10.2 C
Serres

Γλυκά Νερά: Πώς πρέπει να μάθει τη φριχτή αλήθεια η μικρή Λυδία – Ένας ειδικός εξηγεί

Date:

«Ο δολοφόνος προσπάθησε να κάνει το παιδί συνένοχο στην παράσταση που έδινε επί 37 ημέρες»

Η μικρή Λυδία, η κόρη της 20χρονης Καρολάϊν που βρήκε φριχτό θάνατο στο σπίτι της από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Η επιμέλειά της αποφασίστηκε να δοθεί στην οικογένεια της μητέρας της, η οποία ζει στην Αλόννησο, όπου και αναμένεται να πάει ακόμη και σήμερα.

Μιλώντας για την απόφαση να δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένειας της άτυχης Καρολάιν, ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής σχολίασε πως «οι θεσμικοί φορείς έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία σε παρόμοιες υποθέσεις. Γνωρίζουμε ότι η επιλογή του περιβάλλοντος του θύματος είναι η καλύτερη. Είναι μια άριστη επιλογή».

Γλυκά Νερά: Πώς είναι καλύτερα να μάθει την αλήθεια η κόρη του ζευγαριού
«To παιδί αναπόφευκτα πρέπει να πληροφορηθεί τα γεγονότα στην πορεία της ζωής. Θα τα ανακαλύψει έτσι και αλλιώς μόνο του. Αλλά είναι πολύ καλύτερα να τα πληροφορηθεί σιγά-σιγά μεγαλώνοντας, αναλόγως της γνωστικής ικανότητας που αναπτύσσει. Η γνώμη των ειδικών είναι ότι η επικοινωνία με τον πατέρα πρέπει να αφεθεί στη δική του κρίση. Θα πρέπει να δώσουμε στο παιδί τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει αυτή την επικοινωνία ή όχι, η οποία είναι πάντα βοηθητική, όταν το επιλέγει το ίδιο το παιδί. Είναι καλύτερο να ξέρει την αλήθεια έτσι όπως μπορούνε να το επικοινωνήσουν στο παιδί οι άνθρωποι που το αγαπάνε, η οικογένεια της Καρολάιν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαδημητριάδης.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πως «θα είναι σκόπιμο να αποφευχθεί η εργαλειοποίηση του παιδιού στην έχθρα που θα δημιουργηθεί στις δύο οικογένειες», ενώ σχολίασε για τη μικρή Λυδία πως είναι βέβαιο ότι «θα εργαλειοποιηθεί και το παιδί, όπως δυστυχώς συνέβη στη διάρκεια αυτών των 37 ημερών και της παράστασης που έδωσε ο δολοφόνος, ο οποίος χρησιμοποίησε και λίγο το παιδί ως “συνένοχο”, σκηνογραφώντας, μαζί με το παιδί – ως αντικείμενο της σκηνογραφίας – αυτή την παράσταση. Είναι σκόπιμο να μην εργαλειοποιηθεί ούτε στη μείωση της ποινής».


Οι θεσμικοί φορείς θα διατηρήσουν μια εποπτεία στο παιδί, ανέφερε ακόμη: «Δεν απομακρύνονται μετά την τοποθέτηση του παιδιού στην οικογένεια. Υπάρχει μια συνεχόμενη σχέση των Αρχών με την διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Μια εποπτεία από τους κοινωνικούς λειτουργούς. Εδώ οι θετοί γονείς, το περιβάλλον της Καρολάιν είναι βέβαιο, γιατί θέλουν το καλύτερο για το παιδί, ότι θα αναζητήσουν μια επαγγελματική βοήθεια».

Γλυκά Νερά: Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η μικρή Λυδία
Περιγράφοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το ενός έτους κοριτσάκι της Καρολάιν, ο κ. Παπαδημητριάδης επισήμανε ότι θα αντιμετωπίσει «αναμφίβολα το ψυχικό τραύμα των ασυνείδητων εμπειριών που έχει καταγράψει. Αυτών των προλεκτικών μνημών, οι οποίες σχηματοποιούν ψυχικό τραύμα και το έχουμε δει αυτό σε μεγαλύτερα παιδιά που εμφανίζουν μετατραυματικό άγχος, μετά την ηλικία των 10 ετών.

Όμως θα υπάρχει και το ψυχικό άγχος, το διαρκές, με τις συζητήσεις γιατί συνέβη αυτό στη μητέρα μου, γιατί το έκανε αυτό ο πατέρας μου και θα απασχολήσουν και τις συνομιλίες που θα έχει το παιδί. Θα είναι ένα επώνυμο παιδί αναμφίβολα. Κάποιος στο περιβάλλον θα γνωρίζει. Το internet καθιστά διαθέσιμες τις πληροφορίες στο περιβάλλον του παιδιού».

Πηγή newsbeast.gr

ΕλλάδαΓλυκά Νερά: Πώς πρέπει να μάθει τη φριχτή αλήθεια η μικρή Λυδία...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Προεδρική φρουρά: Εύζωνας λιποθύμησε στην σκοπιά

Προσωρινή αναστάτωση επικράτησε με Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς, ο...

Τροχαίο στην Κρήτη: Το δέντρο έσπασε το κεφάλι της 22χρονης αθλήτριας συγχρονισμένης κολύμβησης

Η 22χρονη ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που ξέφυγε της...

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινούν άμεσα οι διεργασίες για την επέκταση της στις ΔΕΚΟ

Στο επόμενο στάδιο περνά με ταχείς ρυθμούς η εφαρμογή...

Ομόνοια: Επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο με οπαδικά κίνητρα – Εκτός κινδύνου ο ανήλικος

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε από μια ομάδα έξι ατόμων...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα