12.1 C
Serres

H εθελοντική ομάδα της Enel Green Power καθάρισε την Πάρνηθα

Date:

Η ομάδα της Enel Green Power Hellas, πραγματοποίησε δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Πάρνηθα, σε συνεργασία με το κίνημα “Save Your Hood”, συγκεντρώνοντας πάνω από 4.000 λίτρα απορριμμάτων.

H Enel Green Power, στο πλαίσιο ποικίλων περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο την ευημερία των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, διοργάνωσε δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Πάρνηθα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το κίνημα “Save Your Hood”. Μόνο στην Ελλάδα, πάνω από 32.000 εθελοντές του κινήματος “Save Your Hood” έχουν καταφέρει, μέσα σε 2μιση χρόνια, να μαζέψουν περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίτρα σκουπίδια σε συνολικά 271 Δήμους.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/bb3gUCB3skk

Γεμάτοι θετική ενέργεια, οι εθελοντές της Enel Green Power βρέθηκαν στην Πάρνηθα, στην ευρύτερη περιοχή του Σανατορίου και του «Πάρκου των ψυχών» σ΄ έναν από τους ελάχιστους (πλέον) πνεύμονες πρασίνου της Αττικής. Οι υποομάδες που δημιουργήθηκαν συγκέντρωσαν μεγάλο όγκο απορριμμάτων, κατά κύριο λόγο πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, καλαμάκια, κ.α. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 4.000 λίτρα απορριμμάτων (και μπαζών) καλύπτοντας μία έκταση περίπου 3.000τ.μ.

H εθελοντική ομάδα της Enel Green Power καθάρισε την Πάρνηθα

Η φιλοσοφία της Enel Green Power υπέρ της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού είναι δεδομένη, κάτι το οποίο φανερώνεται από πληθώρα αντίστοιχων δράσεων, όπως πρόσφατα την προετοιμασία και μοίρασμα 1000 μερίδων φαγητού στο Κέντρο της Αθήνας από εθελοντές εργαζομένους της εταιρείας σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης.


Ο Επικεφαλής Επικοινωνίας της Enel Green Power, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, δήλωσε σχετικά: «Μέσω της συγκεκριμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας, η ελληνική ομάδα της Enel Green Power ανέδειξε την περιβαλλοντική της ευαισθησία και τη σταθερή δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι αυτό και ίδιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η Enel Green Power αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις που ωφελούν τις κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Στόχο 15: Ζωή στη Στεριά.

ΕλλάδαH εθελοντική ομάδα της Enel Green Power καθάρισε την Πάρνηθα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Τρίτη για τις πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων θα...

«Μαϊμού» έρανοι από ιερέα: Χιλιάδες ευρώ τα κέρδη

«Μαϊμού» έρανοι από ιερέα- Υποστήριζε ότι ο 23χρονος έχει προβλήματα και μεγάλη οικονομική ανάγκη- Ο ιερέας τέθηκε σε αργία μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση

Εγκαίνια έκθεσης «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

«Η ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης είναι συνώνυμη με...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα