Σπάζοντας μια παράδοση 150 ετών, ο Τραμπ δεν θα καλωσορίσει τον νέο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, αφού ήδη αναχώρησε για τη Φλόριντα.

Προηγουμένως παρέστη σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην Αεροπορική Βάση Άντριους, χωρίς να παρίστανται κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί, μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος Πενς που θα δώσει τα παρών στην ορκωμοσία Μπάιντεν.

Λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο απερχόμενος Πρόεδρος υπεραμύνθηκε της προεδρικής του θητείας και ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα διακυβέρνηση χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον διάδοχό του.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Καθώς ολοκληρώνω τη θητεία μου ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στέκομαι απέναντί σας πραγματικά υπερήφανος από το τι καταφέραμε μαζί. Κάναμε όσα ήρθαμε να κάνουμε- και πολλά περισσότερα.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε ους Αμερικανούς «να προσευχηθούν» για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα.

Δηλώνοντας υπερήφανος για τη «σκληρή» στάση του απέναντι στην Κίνα, ο Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει: «Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν ενώ δηλώνει επίσης ότι «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα.

πηγή ΕΡΤ


Views: 102