12 C
Serres

Η ομάδα “Track miata Greece” σε λίγες μέρες στις Σέρρες: Μια διαφορετική αυτοκινητιστική ομάδα με “ιερό” σκοπό

Date:

Η  ομάδα  “Track miata Greece” θα επισκεφτεί το αυτοκινητοδρόμιο και την πόλη των Σερρών από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου.

Την Κυριακή 15/3 θα παρακολουθήσει το Βουλγάρικο “overdrive racing Ltd”(supercars club), ενώ στις 16/3 την Δευτέρα, θα λάβει συμμετοχή σε ημερήσιο Track Day. Το πρόγραμμα  θα ακολουθήσει το miatagang club της Θεσσαλονίκης όπως επίσης και το mx5-club Bulgaria

 

Η  ομάδα  “Track miata Greece”

Το ταξίδι μας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού μόλις ξεκίνησε και θα είναι μαγικό και μακρύ, αυτή είναι η υπόσχεση μας!

Κάποιοι μπορεί να αναρωτιέστε πως ξεκίνησε αυτό το φιλόδοξο πλάνο και ποίοι κρύβονται από πίσω! Λοιπόν η απάντηση βρίσκεται στην παραπάνω φωτογραφία!

Ο “τούνελ” και ο “ταινίας” ή αλλιώς Δημήτρης και Γιώργος, είναι οι πρωτεργάτες του μεγαλεπήβολου αυτού σχεδίου.

 

George Tounel 1

 

Η αγάπη τους για τα miata ,σε συνδυασμό με το μικρόβιο που τους διακατέχει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τους ώθησε στη δημιουργία του Track Miata Greece.
Ο σκοπός πρωτοποριακός για τα Ελληνικά δεδομένα και συνάμα “ιερός”. Αποφάσισαν να πάνε την υπόθεση αυτοκινητιστικό club σε άλλο επίπεδο, να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και να επικεντρωθούν σε ενέργειες με επίκεντρο το ίδιο το αυτοκίνητο, την απόλαυση και τις εμπειρίες που μπορεί αυτό να σου αποφέρει όταν το εκμεταλλεύεσαι σωστά, στις ανάλογες συνθήκες. Εξαρχής περάσαν το μήνυμα πως ανεξάρτητα σε τι επίπεδο είναι το όχημα σου, δεν χρειάζεται να είναι “αγωνιστικό” για να συμμετέχεις στις εκδηλώσεις της ομάδας

Γιατί όμως ιερός θα πουν κάποιοι.

Γιατί απλούσταστα βασικός σκοπός τους ήταν και είναι να “τραβήξουν” τους νέους σε ηλικία, κατά κύριο λόγο, κατόχους mx5 από τις πλατείες και τους δημοσίους δρόμους όπου συμμετέχουν σε κόντρες και διάφορες επιδείξεις και να τους ωθήσουν στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας. Εκεί που όχι μόνο δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο άλλα θα βελτιώσουν την οδηγική τους ικανότητα και παιδεία ενώ παράλληλα θα ανακαλύψουν τις πραγματικές δυνατότητες του αυτοκινήτου τους.

Στο άκουσμα αυτού του φιλόδοξου σχεδίου βρέθηκαν σύντομα αρωγοί 4! ακόμα άνθρωποι. Ο Ανδρέας, Ο Γιώργος, Ο Αντώνης και ο Θωμάς. Ο καθένας τους διαφορετικός και μοναδικός , όλοι ικανοί και δραστήριοι. Η ομάδα διαχείρισης είναι γεγονός λοιπόν και άμεσα αναλαμβάνει δράση ώστε μέσα σε ελάχιστους μήνες να πραγματοποιηθούν σπουδαίες εκδηλώσεις και πρωτοποριακές δράσεις.

 

Track miata Greece 2

 

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Δεν αργούν οι πρώτες επισκέψεις της ομάδας στην πίστα καρτ των Αφιδνών και το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων . Το προφίλ μας είναι ξεκάθαρο από την αρχή. Αγαπάμε τα αυτοκίνητα μας, τις μετατροπές και φυσικά τις στροφές!

 

 

Στις πρώτες μας εκδηλώσεις, σαν γνήσιοι “petrolheads” διοργανώσαμε 2 αγώνες καρτ στην πίστα καρτ της Παλλήνης και ομολογουμένως περάσαμε τέλεια. Η διοργάνωση ήταν άψογη και περιελάμβανε ότι και ένας επίσημος αγώνας, Εκκίνηση με φωτεινούς σηματοδότες, χρονομέτρηση , μάχες σώμα με σώμα και φυσικά απονομή επάθλων για τους νικητές και δώρα για όλους! Μια απίθανη εμπειρία!

 

Track miata Greece1

 

 


Αποφασίσαμε ωστόσο πως οι δραστηριότητες μας δεν θα περιοριστούν στις πίστες.

Στο πρόγραμμα μπήκε άμεσα κοντινή εκδρομή στα βουνά της Θήβας, διαδρομή ιδανική με στροφές , το φυσικό περιβάλλον των miata. Φυσικά η ασφάλεια και ο σεβασμός του Κ.Ο.Κ. είναι κανόνες απαράβατοι για εμάς και για αυτόν τον λόγο πήραμε τα κατάλληλα μέτρα (επικοινωνία μέσω ασυρμάτων, αυτοκίνητο πλοηγός άλλα και “σκούπα” κτλ) . Φυσικά η εκδήλωση στέφθηκε με απολυτή επιτυχία , περάσαμε καταπληκτικά και γεμίσαμε ενέργεια και όρεξη για τις επόμενες μας κινήσεις.

 

Track miata Greece 3

 

Οι εκδρομές σε στροφοδιαδρομές έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας μας λοιπόν, όμως και πάλι με διαφορετικό χαρακτήρα από τα συνηθισμένα. Επίκεντρο η οδηγική απόλαυση και η γνωριμία ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος.

Επιστρέφουμε όμως σε αυτό που είναι η καρδία του Track Miata Greece και δεν είναι άλλο από τις αγαπημένες μας πίστες.

Τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει track day που να μην έχουμε παραβρεθεί.

 

Καθένα ήταν μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να μάθουμε πράγματα για το αμάξι μας, να βελτιωθούμε οδηγικά και να γνωρίσουμε ανθρώπους σημαντικούς του χώρου. Στην πρόσφατη μάλιστα επίσκεψη μας στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων δημιουργήθηκε και το βίντεο της ομάδας μας το οποίο επιμελήθηκε ο γνωστός στον χώρο “str productions”. Ένα σύντομο κλιπ στο οποίο μεταφέρεται το πάθος μας για αυτό που κάνουμε και το δέσιμο μας σαν ομάδα.

 

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει σε ετοιμότητα και ήδη είναι στα σκαριά εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό, επισκέψεις σε πίστες και διοργανώσεις σημαντικές που ξεχωρίζουν.

Στο μαγικό μας αυτό ταξίδι κάποιοι ξεχώρισαν! Ο Πρόδρομος, Ο Βύρωνας, Ο Δημήτρης και Ο Νίκος χρίστηκαν συντονιστές ως ανταμοιβή για την αγάπη τους για τον ομάδα. Ο καθένας τους εχει αναλάβει και διαφορετικό ρόλο στην συλλογική αυτή προσπάθεια.

 

Track miata Greece 4

Κλείνοντας να τονίσουμε πως η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε με σκοπό να μην χάνει κανείς τα νέα της ομάδας μας ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται αφιερώσεις σε παλαιότερες άλλα και νέες εκδηλώσεις. Ακόμη θα “ανεβαίνουν” άρθρα σχετικά με αναβαθμίσεις των οχημάτων μας, tips αγωνιστικής οδήγησης και γενικότερα νέα από την οικογένεια των mx5.

Να τονίσουμε πως οποιοδήποτε μέλος θελήσει να γράψει στο νέο μας blog αυτό είναι φυσικά προσβάσιμο για όλους!!

Stay tuned!!!

 

 

ΑθλητικάΗ ομάδα "Track miata Greece" σε λίγες μέρες στις Σέρρες: Μια διαφορετική...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ενδοοικογενειακή βία: Μεθυσμένος επιτέθηκε στην σύζυγο και το παιδί του

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα...

Δράμα: Προστατεύοντας την ιχθυοπανίδα από τις άδειες συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων

Η διατήρηση της ιχθυοπανίδας στα Τενάγη των Φιλίππων και...

Τρεις θάνατοι παιδιών από στρεπτόκοκκο Α στη χώρα μας- Ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει

Επιβεβαιώνει ο ΕΟΔΥ ότι έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι στη...

Συνελήφθη 75χρονος που έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικα κορίτσια

Στην σύλληψη 75χρονου, που κατοικεί στο νησί της Κω,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα