31.1 C
Serres

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες – Το Σάββατο σβήνουμε όλοι τα φώτα στις 8.30 μ.μ

Date:

Με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση), ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2020, ο Δήμος Σερρών στοχεύει στη διάδοση του μηνύματος της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

 

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες

Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου Σερρών, προγραμματίστηκε η συμβολική διακοπή φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Μαρτίου 2020 των κτηρίων του Δημαρχείου, της ΚΕΔΗΣ και του ΔΗΠΕΘΕ, της Πλατείας Ελευθερίας, της Οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Ακρόπολης Σερρών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας, υποστηρίζουμε τη φετινή καμπάνια της WWF:

“Ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας για την προστασία της φύσης και την ίδια μας την επιβίωση!

Η φύση μετράει. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε, αφού μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε: τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, την τροφή που τρώμε. Η φύση είναι ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην κλιματική κρίση. Όμως, το 2020 είναι μια κρίσιμη χρονιά. Φέτος, θα ληφθούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις για την προστασία της φύσης, την κλιματική κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με λίγα λόγια, φέτος αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας. Ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας για την προστασία της φύσης και την ίδια μας την επιβίωση!“
Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 σβήσε και εσύ τα φώτα και στείλε το δικό σου μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.“
Επίσης επισυνάπτεται ανακοίνωση της WWF:

“Στο πλαίσιο των συνθηκών που διαμορφώνονται από την πανδημία του COVID-19, προτρέπουμε όλους τους συμμετέχοντες στη φετινή Ώρα της Γης να γιορτάσουμε διαδικτυακά, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε συνάθροιση ή εκδήλωση. Αυτήν την περίοδο προέχει η δημόσια υγεία και οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτήν τη μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν πολλοί ψηφιακοί τρόποι για να υψώσουμε τη φωνή μας για την προστασία της φύσης, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή μας και την ενημέρωσή μας από αυτήν την ιστοσελίδα. Η Ώρα της Γης – ως κίνημα με επίκεντρο τον άνθρωπο – έχει ως προτεραιότητα την υγεία της παγκόσμιας κοινότητας, της ελληνικής κοινωνίας, των υποστηρικτών και εργαζομένων του WWF. Εκφράζουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σ’ όλους τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δοκιμάζονται ανά τον κόσμο και σας καλούμε να γιορτάσουμε και φέτος την Ώρα της Γης με ασφάλεια.”

Δηλώστε την ενεργό συμμετοχή σας για την ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2020 στην ιστοσελίδα: http://www.wwf.gr/earthhour.

 

ΕλλάδαΗ Ώρα της Γης στις Σέρρες - Το Σάββατο σβήνουμε όλοι τα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Παναγία: Οι έξι πιο συγκινητικές εικόνες της Θεοτόκου στο ρόλο της μητέρας

Η Παναγία, η Μητέρα του Χριστού, είναι το ιερότερο...

Έρχεται νέος, διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες -video

Δύο νέα «κέντρα παρακολούθησης οφειλών» θα μπουν σύντομα στην...

Καβάλα- Καπλανίδειο Ίδρυμα: Επιστρέφουν στην πατρίδα τους γυναίκες πρόσφυγες από την Ουκρανία -video

Επιστρέφουν στην πατρίδα τους οι γυναίκες πρόσφυγες από την...

Καβάλα: Σύλληψη αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε παράτυπους μετανάστες

Για τραυματισμό μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθη στην Καβάλα αστυνομικός...