Στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Σερρών, θα πραγματοποιήσει την την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 μία σειρά δράσεων.

 

Συγκεκριμένα Στις 11.00 το πρωί στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, θα βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Κ. Καραμανλή και Εμμ. Ανδρόνικου (Πλατεία Κρονίου – street work) προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με διανομή έντυπου υλικού. Τη δράση υποστηρίζει μουσικά η ομάδα κρουστών «Παρακρούστες», ενισχύοντας το σύνθημα «Δε σιωπώ στη βία».

 


 


Οι Παρακρούστες είναι μία ομάδα κρουστών στην πόλη των Σερρών. Στόχος της ομάδας είναι να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να βοηθήσουν ανήλικους παραβάτες μέσα από τη μουσική πράξη και να ενταχθούν σε ένα σύνολο.

 


Για μία ακόµη χρονιά πάντως , η Γενική Γραµµατεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), τιµά στο έπακρο την Παγκόσµια Ηµέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών µε την ανάληψη πρωτοβουλιών ενηµέρωσηςευαισθητοποίησης, δικτύωσης και εξωστρέφειας και την υλοποίηση ποικίλων δράσεων Πανελλήνιας εµβέλειας. Οι πολλαπλές µορφές της βίας κατά των γυναικών, ως αδιαµφισβήτητες πτυχές των έµφυλων διακρίσεων, αποτελούν έγκληµα και καταστρατηγούν τα θεµελιώδη δικαιώµατα. Ταυτόχρονα, συνιστούν σοβαρό κοινωνικό πρόβληµα, µε βαρύτατες επιπτώσεις,

 

 

 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 66