Ιατρικός σύλλογος Σερρών: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες(video)

“Συναγερμός” έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες τόσο στις διωκτικές Αρχές όσο και στους κόλπους των ιατρών καθώς επανεμφανίστηκε το κύκλωμα με τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων,

 

κυρίως, ατόμων από τα οποία οι δράστες καταφέρνουν, τηλεφωνικά, να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά επικαλούμενοι δήθεν τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα, στα οποία εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα των ανυποψίαστων ηλικιωμένων!

 

Τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στη Δράμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με 82χρονη γυναίκα στην οποία παρουσιάστηκε ως ιατρός και προφασιζόμενος ότι η κόρη της τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησε 20.000 ευρώ για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

Στη συνέχεια μια γυναίκα -η οποία προσποιούνταν την κόρη της- επικοινώνησε με την ηλικιωμένη και την παρακάλεσε να δώσει τα χρήματα τα οποία πήγε να παραλάβει στο σπίτι τρίτος συνεργός τους. 

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών δια μέσου του προέδρου του Άγγελου Βάκαλου εφιστά την προσοχή κυρίως στα ηλικιωμένα άτομα σημειώνοντας ότι ουδέποτε γιατρός από το Νοσοκομείο Σερρών θα επικοινωνήσει με συγγενή τραυματισμού προκειμένου να ζητήσει χρήματα.

Η μόνη επικοινωνία που υπάρχει είναι απλά για την ενημέρωση του τραυματισμένου αν και εφόσον σημειωθεί τροχαίο ατύχημα.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *