- Διαφήμιση -

Ιερώνυμος για επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας, δύσκολη η κατάσταση

Ιερώνυμος για επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας, δύσκολη η κατάσταση

Κικίλιας: Ένας μητροπολίτης έχει μεταφερθεί σε Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής στο ΚΑΤ

«Πρωτόγνωρο και οδυνηρό», χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα επτά μητροπολίτες να τραυματιστούν. Παράλληλα, κάλεσε να γίνει προσπάθεια, ώστε να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία, έπειτα από τέτοιου είδους φαινόμενα βίας.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν και πρόλαβαν αρκετά πράγματα και αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος. Χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση» για τους μητροπολίτες, αλλά «με τη φροντίδα των γιατρών μας ευελπιστούμε ότι θα την ξεπεράσουν».

Όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, «ο δράστης, ας τον πούμε έτσι, δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και στην απελπισία του, την εκδικητικότητά του ίσως, έριξε με τα κιβώτια αυτά -πιθανόν με βιτριόλι- προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου».

«Επτά μέλη έπαθαν εγκαύματα», σημείωσε, για τα οποία είπε ότι «πιστεύω πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, θα πάνε καλύτερα. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Στο ΚΑΤ ένας μητροπολίτης
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημείωσε πως «όταν θα υπάρχει λόγος, θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. Έχει δύο εκφάνσεις η υπόθεση, η μια έχει να κάνει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το άλλο έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας».

‘Όπως τόνισε, «ένας μητροπολίτης έχει μεταφερθεί σε Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής στο ΚΑΤ».

Πηγή newsbeast.gr

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version