Ένα δικέφαλο φίδι ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα. Το νεαρό φίδι έχει δύο πλήρως σχηματισμένα κεφάλια ενωμένα στο σώμα του, που δουλεύουν ανεξάρτητα τα μεν από τα δε, και ονομάζεται «Dos» που σημαίνει «δυο» στα Ισπανικά.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι το φαγητό», είπε ο Κέι Ρότζερς, ιδιοκτήτης της γάτας που έφερε το δικέφαλο φίδι στο σπίτι του. «Δοκιμάζουμε διάφορες λύσεις, αλλά δυσκολεύεται να συντονίσει τα δύο κεφάλια του».
Ο «Dos» δεν είναι το πρώτο δικέφαλο φίδι που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια. Το 2019, ένας δικέφαλος κροταλίας με το όνομα «Διπλός Ντέιβ» εμφανίστηκε στο Νιου Τζέρσεϋ, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε ανακαλυφθεί μια δικέφαλη οχιά στη Βιρτζίνια.
 

Η δικεφαλία είναι μια πάθηση που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, όταν ταυτόσημα δίδυμα αποτυγχάνουν να διαχωριστούν πλήρως. Τα δικέφαλα ζώα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επιβίωση τους καθώς δυσκολεύονται να αρπάξουν τα θηράματά τους η να ξεφύγουν από τα αρπακτικά ζώα και συχνά καταλήγουν στην επιμέλεια ειδικών της άγριας πανίδας.
Προς το παρόν, ο «Dos» βρίσκεται υπό την φροντίδα της Επιτροπής Διατήρησης των Ψαριών και της Άγριας Ζωής της Φλόριντα (FWC). Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της FWC o «Dos» είναι ένα νεαρό, μη δηλητηριώδες φίδι του γένους Coluber constrictor Priapus που συναντάται συχνά στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.
ΠΗΓΗ: Livescience, ΕΡΤ

Views: 87