Ηράκλεια Σερρών: Χειροτονήθηκε ιερέας ο Αλέξανδρος Τζαμπάζης στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ενορίας του Ηρακλείας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος την Κυριακή 10 Μαρτίου, της Τυρινής, παρουσία Ιερέων και Διακόνων.

 

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Αλέξανδρου Τζαμπάζη, ο οποίος στο εξής θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες της ακριτικής ενορίας του Ψωμοτοπίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από την Eυαγγελική περικοπή της ημέρας, έκανε λόγο για τις τρεις διαφορετικές νηστείες που καλείται να εφαρμόσει ο Χριστιανός αθλητής καθόλη τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πρώτον, τη νηστεία από την κακία και τη μνησικακία καθότι η άφεση των αμαρτιών μας από τον επουράνιο Πατέρα προϋποθέτει τη συγχώρηση από μέρους μας των παραπτωμάτων των αδελφών μας.

Δεύτερον, τη νηστεία από την υποκρισία και από κάθε φαρισαϊκή συμπεριφορά που δίνει έμφαση στην εξωτερική μόνο και τυπική προσκόλληση στους τύπους αλλά παραβλέπει την ουσία και το αληθινό νόημα της πίστης μας.Και τρίτον, τη νηστεία από τη φιλαυτία και τη φιλαργυρία, που παραμορφώνουν την εικόνα του ανθρώπου καθιστώντας τον αλαζονικό, άδικο, άπληστο και εγωιστή, κάνοντάς τον να μην εκτιμά και να μην χαίρεται τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές στο νεοχειροτονηθέντα και του ευχήθηκε να είναι στερεωμένος, να διακονεί για χρόνια πολλά την Εκκλησία του Χριστού και να αξιωθεί και της ουρανίου απολαύσεως.

 

[romfea.gr]

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *