Κ.Κ.Ε. Σερρών: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες

Οι χθεσινές καταστροφές από την χαλαζόπτωση στην περιοχή του Μητρουσίου του Δήμου Σερρών σε καλλιέργειες ρυζιού και βάμβακος, επιβεβαιώνουν ότι ο αγρότης είναι εκτεθειμένος από στα καιρικά φαινόμενα ανά πάσα στιγμή όλο το χρόνο, ακόμα και λίγο πριν τη συγκομιδή της σοδειάς του.

 

Όλοι οι κόποι της χρονιάς μπορεί να πηγαίνουν χαμένοι, να μένει χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα, ενώ έχει πραγματοποιήσει πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και  φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι χωράφια του. 

 

Για μια ακόμη φορά γίνεται μάρτυρας της φυσικής καταστροφής και απροστάτευτος στα καιρικά φαινόμενα. Στην εποχή μας, όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παραγωγή του πλούτου είναι τόσο μεγάλη, οι όποιες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα προκύπτουν, μπορούν και να μετριαστούν και άμεσα να αποζημιώνονται οι παραγωγοί για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Την ίδια στιγμή, το αγροτικό εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Οι αγρότες ως συνέπεια, αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς τους και άλλες υποχρεώσεις (όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, ανοιχτές – μειωμένες τιμές, χρέη προς τρίτους, τράπεζες, ΕΛΓΑ, εφορία, ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ κ.ά.). 

Καλούμε τους αγρότες να κρατούν μικρό καλάθι στις υποσχέσεις και στις εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛΓΑ . Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ΕΛΓΑ με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων δεν ασφαλίζει και δεν αποζημιώνει στο 100% τη ζημιά! Να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να μη γίνουν θύματα για ακόμα μια φορά ανέξοδων υποσχέσεων και γενικόλογων «δεσμεύσεων». Να καταδικάσουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. Να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη και να διεκδικήσουν:

  • Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς. 
  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.
  • Αντιχαλαζική προστασία, με εναέρια και επίγεια μέσα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους.
  • Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων, των ασφαλιστικών εισφορών ώσπου να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων.

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *