33.2 C
Serres

Κ. Μακεδονία: Ανησυχία γονέων με το πρώτο κουδούνι για κορονοϊό και ολοήμερα

Date:

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας και από αύριο αρχίζουν κανονικά τα μαθήματα στις σχολικές αίθουσες. Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα σχολεία ανοίγουν με ρεκόρ προσλήψεων, προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, με γονείς και εκπαιδευτικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για ζητήματα που αφορούν κυρίως στη λειτουργία του ολοήμερου αλλά και στην έλλειψη μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στα σχολεία χωρίς μάσκες και tests ενώ υποχρεωτικό είναι ένα rapid test ή PCR την εβδομάδα, για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Θανάση Κοκονά, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει έντονη ανησυχία των γονέων, για την έλλειψη μέτρων που αφορούν στον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. «Αρκετοί μαθητές δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο γιατί με πρωτοβουλία των γονέων τους, έκαναν test στο οποίο βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Προσωπικά πήγα σε τέσσερα σχολεία στους δήμους Παύλου – Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, απ’ όπου έλλειπαν αρκετοί μαθητές», λέει ο κ. Κοκονάς μιλώντας στο makthes.gr. Σημειώνεται ότι σε σημερινές του δηλώσεις ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Κόπτσης είπε για το θέμα ότι: «τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες της επιτροπής των ειδικών, οι οποίες έως τώρα έχουν αποδώσει. Είμαστε εδώ ώστε να αλλάξουμε ότι χρειαστεί».

Στον αέρα τα ολοήμερα σε κάποιες περιοχές

Σύμφωνα με τον κ. Κοκονά, τα ολοήμερα, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν αυτήν την εβδομάδα καθώς «δεν έχει καταληφθεί ακόμα ο εκπαιδευτικός που θα είναι στο ολοήμερο. Όσο για το διευρυμένο ολοήμερο, σε πολλά σχολεία δεν θα λειτουργήσει και αυτό γιατί δεν έχουν καλυφθεί οι δέκα θέσεις που προβλέπονται». Αναφέρει ότι η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληγε σήμερα στις 12:00, με πολλούς γονείς ωστόσο να είναι διατακτικοί ως προς την κατάθεση αιτήσεων καθώς περιμένουν να διευκρινιστεί το πώς θα λειτουργεί το διευρυμένο ολοήμερο. Την ανησυχία της για τη λειτουργία του ολοήμερο με διευρυμένο ωράριο εξέφρασε στο makthes.gr και η κ. Δώρα Σταματοπούλου. Είναι εργαζόμενη μητέρα δυο παιδιών που πηγαίνουν στο 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης και όπως λέει, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι αρκετοί οι γονείς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Παραμένει πρόβλημα η σχολική στέγη

Άλυτος γρίφος παραμένει και το ζήτημα της σχολικής στέγης. Σύμφωνα με τον κ. Κοκονά, «Μαθητές στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου επέστρεψαν σε 52 υπόγειες αίθουσες. Το 5ο δημοτικό στον Εύοσμο είναι όλο προκάτ. Το ειδικό σχολείο στο Κορδελιό είναι η ντροπή του σχολείου, θα γίνει αγιασμός την Πέμπτη και κανονικά εκεί δεν θα έπρεπε να μπαίνουν παιδιά. Τα χρόνια προβλήματα που αφορούν στη σχολική στέγη παραμένουν», λέει χαρακτηριστικά.


Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα της σχολικής στέγης, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε ότι «τα πράγματα πάνε παρά πολύ καλά. Ωστόσο όταν υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης κατευθείαν θα επεμβαίνουμε».

Χαρτιά υγείας στις λίστες που δόθηκαν στους γονείς

Ζήτημα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό αποτελεί και η λίστα που δόθηκε στους γονείς με τους τελευταίους να καλούνται να αγοράσουν από κόλλες Α4 μέχρι και χαρτί υγείας! «Υλικά που έπρεπε να παρέχονται από τις σχολικές επιτροπές ζητήθηκε να τα αγοράσουν οι γονείς. Παρά το προαιρετικό του πράγματος, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο για κάποιον γονέα να στείλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς αυτά. Έχει ζητηθεί από γονείς μαθητών νηπιαγωγείου να φέρουν χαρτιά υγείας και υλικά καθαριότητας όπως η χλωρίνη», περιγράφει ο κ. Κοκονάς. Ο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας εξηγεί τέλος ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα έξοδα πολλά για τις σχολικές επιτροπές.

Πηγή: makthes.gr

ΕλλάδαΠαιδείαΚ. Μακεδονία: Ανησυχία γονέων με το πρώτο κουδούνι για κορονοϊό και ολοήμερα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία

Με εξαίρεση την περιφέρεια Θεσσαλίας, οι μαθητές της επικράτειας...

eParents: Οι γονείς θα μαθαίνουν για απουσίες, βαθμούς και εξετάσεις των παιδιών τους μέσω κινητών

Άμεση επικοινωνία με τα σχολεία στα οποία φοιτούν τα...

Άνοιγμα σχολείων 2023: Τι προβλέπεται για την πρώτη μέρα έναρξης και τις απουσίες

Μια «ανάσα» βρισκόμαστε πριν από το άνοιγμα σχολείων για...

Δύο καθηγητές του ΑΠΘ ανάμεσα στους 100 κορυφαίους αναλυτικούς χημικούς της τελευταίας δεκαετίας

Στη λίστα με τους 100 κορυφαίους αναλυτικούς χημικούς της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα