Κ. Νοτοπούλου για την λιποθυμία του 9χρονου στη Ρόδο: Κανένα παιδί δεν πρέπει να πεινάει«Ιερή υποχρέωση της Πολιτείας είναι να μην αφήνει ούτε ένα παιδί χωρίς τροφή», αναφέρει σε ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, με αφορμή το περιστατικό με το 9χρονο παιδί που λιποθύμησε στη Ρόδο.

 

 

Η κ. Νοτοπούλου κάνει αναφορά στα σχολικά γεύματα «ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη το 2016 και συνάντησε πολλά εμπόδια ενώ δεν ήταν λίγοι και όσοι το χλεύασαν. Ήταν όμως μια ανάγκη που όφειλε η Πολιτεία να καλύψει για τα παιδιά που είχαν πρόβλημα υποσιτισμού και συνεχίστηκε καλύπτοντας τις ανάγκες εργαζόμενων γονέων», όπως τονίζει.

«Σήμερα, για το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ, προτεραιότητα είναι να δαπανήσει 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ χωρίς όρους διαφάνειας αλλά να καθυστερήσει την διάθεση του 30% των γευμάτων», σχολιάζει στην ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση της κ. Νοτοπούλου:

 

«Πέρασαν- ευτυχώς- αρκετά χρόνια από τότε που οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία είχαν γίνει συχνό φαινόμενο εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μάστιζε την ελληνική κοινωνία.


Λίγη σημασία έχει αν η αιτία που πεινάει ένα παιδί λέγεται Μνημόνιο, ή ανεργία, ή ανεργία λόγω covid.

Ιερή υποχρέωση της Πολιτείας είναι να μην αφήνει ούτε ένα παιδί χωρίς τροφή.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να πεινάει.

Οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να μην πεινάει ούτε ένα παιδί στην Ελλάδα του 2020.

Σε αρκετούς μπορεί να μην αρέσει, όμως η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έβαλε τα σχολικά γεύματα στην καθημερινότητα των μαθητών.

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη το 2016 και συνάντησε πολλά εμπόδια ενώ δεν ήταν λίγοι και όσοι το χλεύασαν. Ήταν όμως μια ανάγκη που όφειλε η Πολιτεία να καλύψει για τα παιδιά που είχαν πρόβλημα υποσιτισμού και συνεχίστηκε καλύπτοντας τις ανάγκες εργαζόμενων γονέων.

Καλύφθηκαν οι ανάγκες περίπου 200 χιλιάδων μαθητών σε 72 δήμους της χώρας.

Σήμερα, για το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ, προτεραιότητα είναι να δαπανήσει 20 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ χωρίς όρους διαφάνειας αλλά να καθυστερήσει την διάθεση του 30% των γευμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να μεριμνήσει να καλύψει τις ανάγκες των μαθητριών και μαθητών και να δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα επεκτείνοντάς το όπου υπάρχει ανάγκη και το επόμενο σχολικό έτος.

Υ.Γ: Η μητέρα του κοριτσιού είναι ξενοδοχοϋπάλληλος, σε ένα νεκρό νησί- όπως και η ίδια το χαρακτήρισε και παλεύει για να μεγαλώσει μόνη της τα δυο της παιδιά. Μετά την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ δεν λαμβάνει πλέον επίδομα ανεργίας».

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *