Σε όσους δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους θα δοθούν νερό και φαγητό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού έξι κατοίκων από την Οξυά, στο δήμο Μουζακίου στην Καρδίτσα, που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία Ιανός. Ο απεγκλωβισμός τους έγινε από ελικόπτερο υπό την παρουσία και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί στο Μουζάκι και οι έξι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθούν ακόμη άλλα τέσσερα άτομα. Παράλληλα θα δοθούν σε κατοίκους που δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τους νερό και τρόφιμα.

Η Καρδίτσα θυμίζει πόλη φάντασμα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Στην πόλη έπεσαν, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα, 1,5 εκατ. τόνοι νερού και οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες σε σπίτια, καλλιέργειες και οδικό δίκτυο.

Η πόλη θρηνεί το χαμό τριών κατοίκων της από τη θεομηνία, ενώ αγνοείται άλλη μία γυναίκα 43 ετών.


Η σύζυγος του ιερέα είχε πάρει μαζί της λουκούμια και κέρασε τους διασώστες, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για ό,τι έκαναν. «Κερνάει η σύζυγος. Είχαμε φαγητό, νερό και ρεύμα δεν είχαμε» είπε ο ιερέας του χωριού.

Πηγή: newsbeast.gr

Views: 50