Καμμένος από τον Έβρο : Ίσως η τελευταία μου επίσκεψη ως υπουργός Άμυνας(video)Σε φυλάκια της ζώνης ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού περιοδεύει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, και τον διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά,

 

επισκέφθηκε τα φυλάκια «Νυμφαίας» Ροδόπης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και «Πλαγιών-Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη», «Πετάλου-Δεκανέα Μπουγιουκλή Κυριάκου» και «Γέφυρας Κήπων» στον Έβρο, όπου αντήλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί και το φυλάκιο «Γεμιστής».

 

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «η χρονιά που πέρασε ήταν από τις τελευταίες δύσκολες χρονιές της κρίσης. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα». Ο κ. Καμμένος συνεχάρη τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί «αυτή την περίοδο της κρίσης έδειξαν υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και υψηλό ηθικό, που βοήθησαν την πατρίδα μας να ισχυροποιηθεί γεωπολιτικά και να καταφέρει από μέρος του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή να είναι ο κορμός της λύσης και να αποτελεί αυτό που είπε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πριν από δύο εβδομάδες, τον άξονα του “πλάνου A”, δηλαδή τον άξονα εκείνων των χωρών που θα φέρουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή».

 


Ο κ. Καμμένος είπε ότι «μπορεί να είναι η τελευταία φορά» που επισκέπτεται την περιοχή ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζοντας ότι ήδη «έχω ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα αποχωρήσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα, το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Το στράτευμα παραμένει ενωμένο, δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, υπηρετεί τη σημαία, το εθνόσημο και την πατρίδα» σημείωσε ο ΥΠΕΘΑ.

 


 

 

 

[naftemporiki.gr]

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *