Με… μισό μάτι είδαν οι κάτοικοι και οι τοπικοί άρχοντες του Στρυμονικού Σερρών, το γεγονός ότι ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε χρονιάρες μέρες τη Θεσσαλονίκη,

 

αλλά δεν έδειξε ενδιαφέρον για το δικό τους πρόβλημα με το Κέντρο Υγείας της περιοχής, που ανέδειξε εντός των εορτών και το Radio North 98.

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε σε κάθε περιορισμό της λειτουργίας του κέντρου υγείας στο Στρυμονικό. Η 24ωρη λειτουργία του σώζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Στρυμονικού του δήμου Ηράκλειας Σερρών Χρήστος Τυργιακίδης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι έχει φθάσει στο υπουργείο Υγείας εισήγηση από την 4η υγειονομική περιφέρεια, όπου και υπάγεται η περιφέρεια Σερρών προκειμένου να περιοριστεί η λειτουργία του κέντρου υγείας μόνο τις πρωϊνές ώρες, ενώ ως τώρα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο. «Σε πολλές περιπτώσεις αυτό υπήρξε σωτήριο.

Εξυπηρετεί και άλλες κοντινές κοινότητες και είναι απαραίτητη η λειτουργία του», πρόσθεσε.

Ο κ. Τυργιακίδης, υπογράμμισε πως εάν τελικά το υπουργείο λάβει αυτήν την απόφαση, οι κάτοικοι όχι μόνο του Στρυμονικού, αλλά και των γειτονικών κοινοτήτων θα αντιδράσουν δυναμικά. «Εμείς περιμένουμε με τις μηχανές αναμμένες όπως λένε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Στρυμονικού, υποστήριξε ότι η αυτοδιοικητική συρρίκνωση με τη δημιουργία μεγάλων δήμων δεν εξυπηρετεί λειτουργικά την περιφέρεια γιατί αποδυναμώνει τις μικρές κοινότητες και δεν αναδεικνύονται τα προβλήματά τους.


πηγή parapolitika. gr

Views: 66