«Καμπανάκι» Ζέρβα: Πιθανόν η Θεσσαλονίκη να μπει στον «κόκκινο» συναγερμόTo ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη άφησε ανοιχτό ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3

 

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, το τραπέζι βρίσκεται η αλλαγή… χρώματος στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει αύριο, ενώ τόνισε ότι «είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Ο δήμαρχος ανέφερε ακολούθως πως το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας. Συνέχισε λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη όπως και τα Γιάννενα είναι πανεπιστημιουπόλεις και έχουν αρκετό κόσμο νεαρής ηλικίας.

Ωστόσο, από τους 120.000 φοιτητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου οι 25.000 πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν από χθες, Σάββατο, στην περιφερειακή ενότητα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι τηρήθηκαν. Πρόσθεσε, δε, ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι πολίτες ένιωθαν φόβο, τώρα όμως νιώθουν και κόπωση από τα μέτρα και οι αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι στην συμπρωτεύουσα έχει καλυφθεί το 28% των κλινών για Covid-19.

 


Πηγή makthes.gr

Views: 9

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *