Καραμανλής: «Εμείς Καλογρίτσες της Δεξιάς δεν δεχόμαστε»

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, με αφορμή το έργο Πάτρα- Πύργος, για το οποίο είχε μειοδητήσει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός ρώτησε τον Υπουργό για τα τροχαία δυστυχήματα στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.

«Ξαφνιάζομαι από την υποκρισία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις του έργου. Οι βουλευτές του δεν έβγαζαν κουβέντα και τώρα μας κουνούν το δάχτυλο και τολμάτε να επικαλείται τα θύματα των τροχαίων;», αναρωτήθηκε και μαλιστα υπογράμμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ τινάχθηκε το έργο στον αέρα με τις περιέργες τότε κατατμήσεις. « Τις κάνατε για να ενισχύσετε συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο.

Γι’ αυτό είχατε δώσει 4 από τα 8 κομμάτια στον κ. Καλογρίτσα και την εταιρία Τοξότης. Για να τον βοηθήσετε να γίνει καναλάρχης και εκδότης. Και τώρα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Εμείς Καλογρίτσες της δεξιάς δεν θα δεχτούμε», σημείωσε με νόημα ο Υπουργός, για να προκληθεί νέα ένταση όταν ο κ. Καλαματιανός επανήλθε.

«Με τις δικές σας καθυστερήσεις υπάρχει κίνδυνος να τιναχθεί το έργο στον αέρα και να πάει μετά το 2023. Μην καθυστερείτε άλλο. Να έχουμε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, να μη θρηνούμε άλλα θύματα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να του απαντήσει ο κ. Καραμανλής ότι επιχειρεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του συγκεκριμένου εργολάβου.

Κατατμήσατε το έργο ως μη οφείλατε για να κάνετε τον κ. Καλογρίτσα εκδότη. Κι αφού δεν σας βγαίνει ο Καλογρίτσας μου κουνάτε τώρα εδώ επιστολές άλλων εργολάβων.

Αν συνεχίσουμε την κατάτμηση το έργο δεν θα γίνει ποτέ; Εξυπηρετείτε μήπως συμφέροντα εργολάβων; Εμένα λοιπόν και την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν την ενδιαφέρουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς θα βρούμε λύση και το έργο θα τελειώσει και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογείται για την τεράστια καθυστέρηση σε αυτό», τόνισε. 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *