Καρδίτσα: Ο δρόμος διαλύθηκε και κόπηκε σε 10 σημεία – Συγκλονιστικές εικόνες (φωτο)Σε κάποιο σημείο χάνεται εντελώς καθώς τον έχει καταπιεί, κυριολεκτικά, το ποτάμι

 

 

Η Καρδίτσα μετρά τις πληγές της μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός. Το νερό στην πόλη ακόμη δεν είναι πόσιμο και από το πρωί στο στρατόπεδο Λουμάκι επικρατεί συνωστισμός καθώς δίνονται στους πληγέντες εμφιαλωμένα νερά και κλινοσκεπάσματα.

Ενδεικτικός των μεγάλων καταστροφών στην περιοχή είναι η εικόνα του δρόμου για Παναγία Σπηλιά. Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, καμία πρόσβαση δεν υπάρχει πια από Τρίκαλα και Καρδίτσα για το ιστορικό Μοναστήρι της Αργιθέας.

Όπως κατέγραψε η τοπική ιστοσελίδα σε ένα οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές η πρόσβαση στη Μονή Παναγίας Σπηλιάς είναι πλέον… αδύνατη. Ο δρόμος έχει κοπεί σε περισσότερα από… 10 σημεία και για να ξεπεράσεις τα εμπόδια σε κάποια από αυτά πρέπει να είσαι ειδικός στην οδήγηση με 4Χ4. Μέχρι του σημείου δηλαδή που ο δρόμος… χάνεται εντελώς καθώς τον έχει καταπιεί, κυριολεκτικά, το ποτάμι.

Μέχρι χθες υπήρχε μια δυνατότητα πρόσβασης μέσω δασικού δρόμου από την κορυφογραμμή του Τυμπάνου (3 ώρες και πλέον με 4Χ4 από τα Τρίκαλα), ωστόσο λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν την Τετάρτη διεκόπη η κίνηση και από εκεί. Πρόσβαση πια υπάρχει μόνο μέσω… Άρτας και για πολύ τολμηρούς.


Ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Σπηλιάς Νεκτάριος Μητρόπουλος αναφέρει στο trikalavoice.gr ότι «αποφεύχθηκαν οι καταστροφές στο Μοναστήρι και στον δρόμο που οδηγεί σε αυτό, αλλά το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Μιλάμε για ολική καταστροφή και πολύ φοβάμαι πως θα πάρει χρόνια να αποκατασταθούν οι ζημιές».

 

Πηγή newsbeast.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *