Πολλές οι ανοικτές πληγές που άφησε πίσω του ο Ιανός ο οποίος σφυροκόπησε με σφοδρότητα επί ένα τριήμερο μεγάλο μέρος της χώρας.

 

Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες ενώ εξακολουθεί να αγνοείται από την Παρασκευή μία 40χρονη γυναίκα.

Οι ζημιές σε κτήρια και υποδομές είναι μεγάλες και εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Αυτήν την ώρα απογειώνεται το Super Puma της πυροσβεστικής το οποίο αναμένεται να θα επιχειρήσει την προσέγγιση εκ νέου του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, στην Οξιά.

Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρει καταφύγιο έξι άτομα μεταξύ αυτών μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια. Χθες στον αποκλεισμένο οικισμό Δάφνη της Οξυάς στο Μουζάκι, Super Puma πέταξε τρόφιμα, νερά και φάρμακα. Σήμερα θα γίνει από αέρος ξανά χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης και στους άλλους οικισμούς στην περιοχή της Αργιθέας.

 


Επαρχιακοί δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξιά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί, καθώς έχει διαλυθεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

«Εδώ είναι πάνω από 50 άτομα εγκλωβισμένα. Και ηλικιωμένοι, υπάρχουν και παιδιά, υπάρχει και μία έγκυος γυναίκα. Οι δρόμοι, όλα τα αντιπλημμυρικά που υπήρχαν από παλιά δεν έμεινε τίποτα, οι δρόμοι είναι όλοι χαλασμένοι, παντού σε πολλά σημεία, το ποτάμι είναι σε άθλια κατάσταση, χάος, τι να σας πω.» λέει στην κάμερα της ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής.

Views: 52