Καρπουχτσής: Ισοπεδωτική η επίδραση της πανδημίας στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης στις ΣέρρεςΤα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκαν χτες, καταδεικνύουν την ισοπεδωτική επίδραση της πανδημίας στον τζίρο των επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης, αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ο οικονομολόγος και μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Καρπουχτσής

Στις Σέρρες δε, η κατάσταση πιέζει τους συγκεκριμένους επαγγελματίες σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκα για την περιοχή μας και φαίνονται στις εικόνες.
Η χειμερινή περίοδος που έρχεται αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πίεση στους αυτούς τους κλάδους. Έτσι καταδεικνύεται ακόμη πιο επιτακτικά η ανάγκη για άμεση στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

 

Τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως η επιδότηση της εργασίας, η μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, η μείωση του ΦΠΑ για τους πληττόμενους κλάδους, είναι αναπόφευκτα μονόδρομος για την επιβίωση προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε μαζικά λουκέτα και περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας.

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση πανελλαδικά του τζίρου στις επιχειρήσεις καταλυμάτων κατά 94,3% και στην εστίαση κατά 59% στο δεύτερο τρίμηνο, καταδεικνύουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την πλήρη κατάρρευση σε δύο κλάδους που, έχουν ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.


 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *