Την διαφωνία της με τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη εκφράζει η Λαική Συσπείρωση. Στην ανακοίνωση της τονίζει ότι «με 18 ψήφους υπέρ και 17 κατά, το περιφερειακό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη. Κατά τη διαδικασία ο Πρόεδρος ψήφισε τελευταίος περιμένοντας, όπως είπε, το πλειοψηφικό ρεύμα. Έτσι ενώ ο ίδιος είχε εισηγηθεί τη δια ζώσης συνεδρίαση και επικαλούμενος τις δημοκρατικές του ευαισθησίες.»

Η Λαική Συσπείρωση θεωρεί ότι είναι «πολιτική υποκρισία και πολιτικός κυνισμός όταν στην ίδια ακριβώς συνεδρίαση, από τη μια υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση… από την άλλη αρνήθηκαν τη δια ζώσης συνεδρίαση του Π.Σ ”

Ερμηνεύει δε αυτή τη στάση ως «υποκρίπτουσα πολιτικές σκοπιμότητες» διότι «αποκρύπτουν τη συζήτηση σοβαρών ζητημάτων για τις λαϊκές οικογένειες, καλύπτουν τον ευτελισμό των διαδικασιών, γενικεύονται και σταθεροποιούνται, εκφυλιστικά φαινόμενα, και βασικά αποφεύγουν την “ενοχλητική” για τα μεγάλα συμφέροντα και τις δυνάμεις που πολιτικά τα υπηρετούν, παρουσία των φορέων, των σωματείων, των συλλόγων του λαϊκού κινήματος».

Πηγή: ΕΡΤ

Views: 32