Καταγγελία Αστυνομικών Υπαλλήλων: Αστυνομικοί στο Κιλκίς κάνουν προσαγωγές χωρίς οχήματα


Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων-ΕΑΣΥΝΚ, διαμαρτυρόμενη για

έλλειψη μεταγωγικών οχημάτων, καθώς υπάρχει ένα και μοναδικό πια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς!

 

Η ΕΑΣΥΝΚ αναφέρεται σε περιστατικό προσαγωγής 31 προσφύγων με πεζοπορία δυο χιλιομέτρων, ενώ τονίζει ότι οι προσαγωγές αυτές γίνονται «μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Αστυνομικών frontex, που αναρωτιούνται για πιο λόγο δεν υπάρχουν μεταφορικά μέσα όταν υπάρχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα».

Η ανακοίνωση-διαμαρτυρία της ΕΑΣΥΝΚ:

«Μετά τον θεσμό αστυνόμευσης με ποδήλατα, πεζές περιπολίες εμφανίζονται στην πασίγνωστη Ειδομένη και στο Τ.Σ.Φ Παιονίας του Κιλκίς πεζές προσαγωγές, λόγω έλλειψης μεταγωγικών οχημάτων.

Αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Παιονίας καθημερινά ελέγχουν και προσαγάγουν στο συνοριακό τμήμα δεκάδες προσφύγων για την αποφυγή δημιουργίας νέου πρόχειρου καταυλισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης .

Εδώ και μια εβδομάδα περίπου, ελλείψει του ενός και μοναδικού μεταγωγικού οχήματος στην Δ.Α Κιλκίς λόγω βλάβης και αυτοσχεδιάζοντας , οι Αστυνομικοί ενεργούν τις προσαγωγές πολλών προσφύγων μαζί από αγροτικές περιοχές της Ειδομένης προς το συνοριακό τμήμα με πεζοπορία, όπως πραγματοποιήθηκε σήμερα, πεζοπορία τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων, τριάντα ενός προσφύγων.Η ταλαιπωρία των Αστυνομικών ανείπωτη . Πριν μερικούς μήνες παραδόθηκαν οχήματα μεταφοράς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο για αντιμετώπιση Υπηρεσιακών αναγκών λόγω προσφυγικού. Στην Δ.Α Κιλκίς, στην Ειδομένη και στην Δοϊράνη κανένα.Δεν υφίσταται το προσφυγικό στην Περιφέρεια του Κιλκίς; Δεν λειτουργει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ν.Καβάλας; Oλα αυτά διαδραματίζονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Αστυνομικών frontex,που αναρωτιούνται για πιο λόγο δεν υπάρχουν μεταφορικά μέσα όταν υπάρχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Για άλλη μια φορά διεκδικούμε τα αυτονόητα! Ως πότε;»

seleo.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *