0.9 C
Serres

Καβάλα: Χτύπησε την πρώην σύζυγο του ενώ αυτή κοιμόνταν με το παιδί τους!

Date:

Χτύπησε την πρώην σύζυγο του στο πρόσωπο, ενώ αυτή κοιμόνταν με το παιδί τους- Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή

Σύμφωνα με το proininews.gr, όλα αυτά έγιναν στις 4 τα ξημερώματα κι ενώ η γυναίκα κοιμόνταν σπίτι τους. Στο ίδιο κρεβάτι μαζί με το παιδί τους.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι την χτύπησε κατά λάθος, την ώρα που έσκυψε να χαιρετήσει το παιδί. Κι η γυναίκα τρόμαξε και πετάχτηκε από το κρεβάτι.

Η πρώην σύζυγος ωστόσο επέμενε στην διαφορετική περιγραφή προσθέτοντας ότι το περιστατικό έγινε όσο ο κατηγορούμενος ήταν μεθυσμένος. Ρόλο στην απόφαση και στην ποινή έπαιξε και το ότι ο άνδρας σε συνέχεια του επεισοδίου κλήθηκε να παρακολουθήσει πρόγραμμα «θεραπείας δραστών» της ομάδας ΒΙΑ Stop στην Καβάλα. Κι ενώ δέχθηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα, κι όπως προβλέπεται η υπόθεση να «παγώσει» ποινικά, στη συνέχεια βρέθηκε εκτός προγράμματος λόγω μη τήρησης των σχετικών προϋποθέσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναστέλλει την ποινική δίωξη αρκεί να συμφωνεί σε αυτό το θύμα του περιστατικού της ενδοοικογενειακής βίας. Η πρώην σύζυγος αποδέχθηκε, όπως φυσικά και ο κατηγορούμενος. Μόνο που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αυτό το γεγονός και ήταν γνωστό στο δικαστήριο και αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί βγήκε από το πρόγραμμα, χωρίς να πείσει. Παρουσίασε επιχειρήματα σχετικά με αυτόν που το υλοποιούσε και άλλους ισχυρισμούς που δεν τον κάλυψαν.Αρχικά στο δικαστήριο κατέθεσε η πρώην σύζυγος που σχετικά σύντομα περιέγραψε το περιστατικό. Έγινε σε κατοικία σε χωριό του Ν. Καβάλας. Ώρα 4 το πρωί, ο κατηγορούμενος την χτυπά ενώ κοιμόνταν με το μικρό παιδί τους. «Ήταν μεθυσμένος» συμπληρώνει. Προσθέτει επίσης ότι είχαν προηγηθεί περιστατικά λεκτικής βίας εις βάρος της. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι το χτύπημα έγινε κατά λάθος. Είπε επίσης ότι η σύζυγος πήγε στο Νοσοκομείο το επόμενο πρωί και όχι αμέσως μετά το περιστατικό. Αρνήθηκε ότι την κρίσιμη ώρα ήταν μεθυσμένος. Τόνισε ότι ήθελε να χαιρετήσει το παιδί του πριν πάει στην εργασία του. «Δεν θεωρώ ότι έκανα ενδοοικογενειακή βία» κατέληξε στην απολογία του. Στο δικαστήριο δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης αφού αυτός που χειρίζονταν την υπόθεση, είπε, αδυνατούσε να παραβρεθεί τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην δίκη.

Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κριθεί ένοχος σημειώνοντας ότι από την πλευρά του δεν υπήρξε καμία συμμόρφωση. Την πρόταση της δέχθηκε το δικαστήριο κι επέβαλε την ποινή της φυλάκισης των 15 μηνών με αναστολή. Στη διάρκεια της δίκης και μάλλον λόγω άλλων προηγούμενων περιστατικών αναφέρθηκε ότι στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί και στέρηση μισθού του. Καθώς είναι δημόσιος υπάλληλος. Επί της προχθεσινής ποινής έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

ΕλλάδαΚαβάλα: Χτύπησε την πρώην σύζυγο του ενώ αυτή κοιμόνταν με το παιδί...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνοικιακό κρεοπωλείο ψηφίζει το 70% των Ελλήνων καταναλωτών

Επιστροφή στα γνώριμα τους μέρη, εκεί όπου η εμπιστοσύνη...

Δείτε βίντεο: “Σκεπάστηκε” από το χιόνι χωριό στην Εύβοια

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει καλύψει με χιόνι ένα χωριό...

ΕΛΤΑ: Καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Κλειστά τα καταστήματα στις περιοχές που ανακοινώθηκε υποχρεωτικό κλείσιμο...

Νεκρά τρία παιδάκια και μια γυναίκα, στο ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στη Λέρο

Κατέληξαν τα τρία παιδάκια που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα