ΚΕΠ: Επ’ αόριστον αποχή από την έκδοση ΑΜΚΑ

Με σκοπό να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους σχετικά με την έκδοση ΑΜΚΑ, ξεκινούν σήμερα κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

Τα ΚΕΠ στο σύνολό τους είναι ανοικτά και εξυπηρετούν το κοινό για όλες τις υπηρεσίες πλην των στοιχείων που αφορούν στο ΑΜΚΑ, με εξαιρέσεις στα νεογέννητα.

 

Συνεπώς αυτοί που επιθυμούν να εκδώσουν νέο ΑΜΚΑ, θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία του ΕΦΚΑ έως ότου επιλυθεί το θέμα με τα ΚΕΠ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε ζητώντας απαντήσεις από το υπουργείο Εργασίας στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από οργανικές μονάδες ΚΕΠ, σχετικά με την απόδοση ΑΜΚΑ. Χαρακτηριστικά, φαίνεται από την ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία να ζητά “Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο απόδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, Σύσταση και λειτουργία γραφείων ΑΜΚΑ σε όλα τα κατά τόπους καταστήματα τομέων του ΕΦΚΑ, κεντρικά και περιφερειακά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επί των διαδικασιών ΑΜΚΑ για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ και των γραφείων ΑΜΚΑ του ΕΦΚΑ”.Σε δηλώσεις του στο news247.gr, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων, Αναστάσιος Βραδής υπογράμμισε: “Η κινητοποίηση γίνεται για να προστατευτούν οι συνάδελφοί μας μέχρι να υπάρξει το νέο πλαίσιο που ζητάμε. Επί δύο χρόνια στέλνουμε συνεχή έγγραφα για το γεγονός ότι υπάρχουν κενά στη διαδικασία που μπορεί να εκθέσουν τους συναδέλφους, όμως το υπουργείο Εργασίας δεν απαντάει. Την περασμένη Τετάρτη βρεθήκαμε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, περιμένοντας τους εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης) όμως δεν εμφανίστηκε κανείς. Συνεπώς ξεκινάμε από σήμερα την κινητοποίησή μας επ’ αόριστον”, ενώ αναφορικά με το χρόνο που επέλεξαν να απέχουν από τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, απαντά πως γίνεται προεκλογικά, καθώς είχαν δεσμεύσεις ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση επίλυσης ορισμένων ζητημάτων, όμως διαπίστωσαν πως η Βουλή έκλεισε ενόψει εκλογών, με αποτέλεσμα τα αιτήματα των εργαζομένων να μην έχουν ικανοποιηθεί.

 

thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *