Τι δήλωσε για βάσεις εισαγωγής και πανεπιστημιακή αστυνομία

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μίλησε για ζητήματα των σχολείων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Σε πρώτη φάση αναφέρθηκε στα νηπιαγωγεία και την λειτουργία τους για το επερχόμενο σχολικό έτος: «Από τον Σεπτέμβριο θα γίνονται δεκτά στα δημοσιά νηπιαγωγεία όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών», ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και πρόσθεσε ότι στα παιδιά αυτά θα αρχίσει και η εκμάθηση των αγγλικών.

Αναφερόμενη στην βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που επανέρχεται από φέτος, η υπουργός τόνισε ότι «θα ήταν το πιο εύκολο για μας να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Σημείωσε επίσης ότι από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ καθώς υπάρχουν σε αυτά , όπως είπε ,περιζήτητες ειδικότητες». Υπογράμμισε επίσης ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εναλλακτικές.


Τέλος, αναφερόμενη στην λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία, δήλωσε ότι θα αρχίσει από το φθινόπωρο να αναπτύσσεται μόνο σε εκείνα τα Ιδρύματα που υπάρχει παραβατικότητα ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Πηγή newsbeast.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 44