- Διαφήμιση -

Κερδίζει έδαφος η καλλιέργεια της μαστίχας: Θετικές ειδήσεις για τις θεραπευτικές της ιδιότητες

Κερδίζει έδαφος η καλλιέργεια της μαστίχας

Οι καλλιεργητές γνωρίζουν καλά ότι η χρήση της μαστίχας στη φαρμακοβιομηχανία θα δώσει νέα ώθηση στο προϊόν.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική στροφή των νέων αγροτών στην καλλιέργεια της μαστίχας, αυτού του μοναδικού προϊόντος που παράγεται στη Χίο.
Το τελευταίο διάστημα, θετικές ειδήσεις έρχονται όχι μόνο για τη διείσδυσή της σε νέες αγορές, αλλά και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ενώ η λειτουργία Ερευνητικού Κέντρου από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στο μοναδικό αυτό προϊόν.

 
Μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της  Κορέας και στην οποία συμμετείχαν ένα Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και 5 της Ν. Κορέας, αποδεικνύει, ότι η μαστίχα εμποδίζει το αρχικό στάδιο της αντιγραφής των ιών, μειώνοντας την αναπαραγωγή τους, μπορεί να μην τους καταστρέφει αλλά θωρακίζει τα κύτταρα.

Οι καλλιεργητές γνωρίζουν καλά ότι η χρήση της μαστίχας στη φαρμακοβιομηχανία θα δώσει νέα ώθηση στο προϊόν.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της μαστίχας, το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στο 2021 και το 2023 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Θα μπορεί να συγκεντρώσει όλη την έρευνα για τη μαστίχα και να την μετουσιώσει στα τελικά φαρμακευτικά προϊόντα, δίνοντας  μία νέα ώθηση στους μαστιχοκαλλιεργητές, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την καλλιέργεια του μοναδικού αυτού προϊόντος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version