30.2 C
Serres

Κι όμως το… πίστεψαν! – Εξαντλήθηκε και η τέταρτη έκδοση

Date:

Το πίστεψαν και το προτίμησαν οι αναγνώστες  το βιβλίο του Σερραίου συγγραφέα Ευάγγελου Πούλιου “Κι όμως το πιστεύω” και ήδη προχωρά για την 5η έκδοσή του από τις εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας

Ένας εύστοχος, θα λέγαμε, τίτλος, καθώς κεντρίζει ευθύς το ενδιαφέρον του υποψήφιου αναγνώστη και οξύνει την περιέργειά του για να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τελικά πιστεύει ο συγγραφέας. Όπως τονίζει στο τέλος του βιβλίου, ανάμεσα στην κατακλείδα των σκέψεών του, «Πιστεύω ότι όλα όσα περνάμε και όλα όσα έρχονται θα πάνε την ανθρωπότητα ένα τεράστιο βήμα μπροστά» (σελ. 154), συνδέοντας αυτό το βήμα με την τεχνολογία και την εξέλιξη”

Πρέπει, μας λέει με απλά λόγια ο συγγραφέας, να παραγάγουμε “αυτόνομη σκέψη” ο καθένας μας και όχι ομογενοποιημένη και κατευθυνόμενη από αλλότρια κέντρα. Να θέσουμε  ως προτεραιότητα την ποιοτική διαχείριση του χρόνου μας για να απολαύσουμε τα 1.000 χρόνια της ζωής μας.

Η  συγγραφή του βιβλίου άρχισε  από την επιθυμία του να μοιραστεί την ανάλυση που είχε κάνει εντός του το προηγούμενο διάστημα· μία διαδικασία εσωτερικής ζύμωσης, δίνοντας στον αναγνώστη, μεταξύ άλλων, συνοπτική περιγραφή ορισμένων κοινωνικοπολιτικών γεγονότων που έχουν προηγηθεί, ώστε να «δει» τι θα ακολουθήσει

Εκφράζει τις ανησυχίες του για το πόσο εύκολα παρασύρεται ο κόσμος από ένα γεγονός, με αποτέλεσμα μία εξέγερση με αρνητικές συνέπειες για το σύνολο. Παρατηρεί μία ισοπέδωση στον τομέα της τέχνης, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: τον αυτοχαρακτηρισμό ατόμων ως καλλιτεχνών, λόγω της αποδοχής τους και των σχολίων που λαμβάνουν σε λογαριασμούς που διαθέτουν στα ανωτέρω μέσα. Και στις δύο περιπτώσεις -της εξέγερσης και του αυτοχαρακτηρισμού- θεωρεί υπαίτια την απουσία συγκροτημένης σκέψης.


Θεωρεί «σπάνιο κάποιος να ανέλθει στην εξουσία και να παραμείνει ακέραιος», δίχως να το αποκλείει. Επισημαίνει ότι «σωστός ηγέτης είναι εκείνος που ξέρει τι απόφαση θα πάρει για το καλό του συνόλου, τη σωστή στιγμή, με οποιοδήποτε κόστος, κι ας φύγει», επισημαίνοντας ότι «η ιστορία θα δείξει αν όντως ήταν ο ιδανικός ηγέτης».

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Πούλιος

Ο Ευάγγελος Πούλιος γεννήθηκε στις Σέρρες. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nikolae Titulescu, (Craiova, Ρουμανία), κάτοχος διδακτορικού τίτλου του ίδιου Πανεπιστημίου και συγγραφέας των 

1 2
Κι όμως το... πίστεψαν! - Εξαντλήθηκε και η τέταρτη έκδοση 2

βιβλίων «Fundamentele Civile ale contractelor comerciale de intermediere in dreptul roman si i dreptul elen» και «Στα μονοπάτια της σκέψης». Συμμετείχε ως legal expert σε αρκετά κοινοτικά έργα της Ανατολικής Ευρώπης και Ασίας .Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας B&F Group (BSB & Lynne). Επιπλέον, είναι Αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Κεντρικής Μακεδονίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. Ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΕλλάδαΚι όμως το... πίστεψαν! - Εξαντλήθηκε και η τέταρτη έκδοση

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Επίσκεψη Απόστολου Τζιτζικώστα σε έργα και δράσεις της Περιφέρειας στις Σέρρες

Επίσκεψη στο νομό Σερρών και συγκεκριμένα σε έργα και...

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας -Παρών ο Τάσος Χατζηβασιλείου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί, στο Μέγαρο...

ΑΘ. Μαλλιαράς: Σε ορκωμοσία φοιτητών του ΔΙΠΑΕ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Τις πιο θερμές του ευχές για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία...

Στα “πορτοκαλί” θα φωτιστεί το Δημαρχείο Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί συμβολικά το Δημαρχείο Σερρών...