Κιλκίς: Εκκενώθηκε από τους πρόσφυγες το ξενοδοχείο στις Μουριές

Βήμα βήμα υλοποιείται η κυβερνητική απόφαση που αφορά στο άδειασμα των ξενοδοχείων που φιλοξενούν πρόσφυγες – μετανάστες και τη μεταφορά τους σε οργανωμένες δομές.

 

Έτσι, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, eidisis.gr, αποκάλυψε πως “από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς προετοιμάζεται για την Τρίτη 3 Μαρτίου η μεταφορά περίπου 170 προσφύγων από το ξενοδοχείο «Δήμητρα» στο Σ.Σ. Μουριών. Σήμερα στο ξενοδοχείο φιλοξενούνται 206 πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά και μετά την Τρίτη θα παραμείνουν περίπου 35, ενώ μέσα στον Μάρτιο το ξενοδοχείο θα αδειάσει εντελώς”.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε απόλυτα και από το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 οι πρόσφυγες με τα υπάρχοντά τους επιβιβάστηκαν σε εφτά λεωφορεία που τους μετέφεραν σε διάσπαρτες στην χώρα δομές φιλοξενίας (Φθιώτιδα, Γρεβενά κ.λπ.)

Η όλη εκκένωση του ξενοδοχείου έγινε με απόλυτη τάξη και προς τούτο συνέβαλε η άριστη οργάνωση της αστυνομίας Κιλκίς που επόπτευσε και την εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης.

 Πλέον στο ξενοδοχείο φιλοξενείται μικρός αριθμός προσφύγων -λιγότεροι από 40- και αν δεν εκκενωθεί πλήρως στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε ενδεχόμενη φιλοξενία μικρού αριθμού ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Σημειώνουμε ότι το όλο σχέδιο εκκένωσης αποτελούσε και μια προσωπική δέσμευση και στόχευση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά και του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, όπως εκφράστηκε και στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση των κατοίκων του λεκανοπεδίου Μουριών στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου.

Την ίδια μοίρα αναμένεται να έχουν και οι πρόσφυγες που διαμένουν σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες του Πολυκάστρου.

Όπως τόνισε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κιλκίς κυβερνητικό στέλεχος η μεταφορά των προσφύγων από ξενοδοχειακές μονάδες σε υπάρχουσες δομές φιλοξενίας προσφύγων θα υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα και ο σχεδιασμός αυτός δεν εξαρτάται ούτε και συνδέεται με τις δραματικές εξελίξεις στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *