22.1 C
Serres

Κιλκίς: Εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο της μάχης του Σκρα

Date:

Με δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Σκρα και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της 104ης επετείου της μάχης του Σκρα. Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η μάχη του Σκρα είναι μια μάχη για την ψυχή του έθνους για την τιμή της ελευθερίας.

«Σήμερα φέρνουμε στη μνήμη μας ένα ηρωικό γεγονός. Αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς του έθνους μας, στο θάρρος,την αυταπάρνηση και τη θυσία των περίπου 15.000 ανδρών του στρατηγού Ζυμβρακάκη, οι οποίοι με ανδρεία, αστείρευτη δύναμη αλλά και οργάνωση κατάφεραν βαρύ πλήγμα στις βουλγάρικες δυνάμεις. Σήμερα θυμόμαστε μία ακόμη λαμπρή σελίδα ελληνικής ιστορίας, θυμόμαστε και τιμούμε τον θρίαμβο της ελληνικής ψυχής και αποφασιστικότητας. Γιατί ο θρίαμβος στη μάχη του Σκρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική νικηφόρα έκβαση του πολέμου στο Μακεδονικό Μέτωπο και στην εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των συμμάχων στο στρατό μας. Γιατί ο θρίαμβος αυτός αναπτέρωσε το ηθικό μιας κουρασμένης από τις διαιρέσεις Ελλάδας» σημείωσε στον χαιρετισμό τους ο κ. Γεωργαντάς.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στη μάχη του Σκρα οι Έλληνες πολέμησαν όντως ως ήρωες, πολέμησαν έχοντας στη ψυχή τους το σθένος τριών χιλιάδων ετών ιστορίας, τριών χιλιάδων ετών δύναμης, τριών χιλιάδων ετών προσήλωσης στα υψηλότερα ιδανικά της ανθρωπότητας και της πατρίδας. Δεν είναι τυχαίο ότι η μάχη του Σκρα χαρακτηρίστηκε ως ο θρίαμβος της ελληνικής λόγχης. Οι Έλληνες πολέμησαν με πάθος και νίκησαν γράφοντας ένα χρυσό κεφάλαιο ηρωισμού στην ιστορία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου».


Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και άλλοι επίσημοι.

«Ξεφυλλίζοντας τις ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, κατανοούμε τη βαρυσήμαντη συμβολή της ηρωικής Μάχης του Σκρα στη νεοελληνική και την παγκόσμια ιστορία. Οι αξίες και τα ιδανικά της ακτινοβολούν. Οι ηρωικές πεσόντες αξιωματικοί και στρατιώτες μας, αποτελούν πρότυπο αρετής και μεγαλοψυχίας. Με αυταπάρνηση, με γενναιότητα, με προσήλωση στις πνευματικές και ηθικές αξίες του Ελληνισμού και με την αδιάψευστη αγάπη για την πατρίδα, θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Τιμούμε τους ήρωες που κατάφεραν να μετουσιώσουν τον φόβο του θανάτου σε νίκη. Έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας κι ευλάβειας, αλλά και με συναίσθηση του ιστορικού χρέους, ακολουθούμε τα βήματά τους στον δρόμο της αρετής και της ελευθερίας, του ήθους και της φιλοπατρίας» σημείωσε ο κ. Βεργίδης.

ΕλλάδαΚιλκίς: Εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο της μάχης του Σκρα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αστυνομικός από την Καβάλα κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 34χρονη

Σοκάρουν τα στοιχεία της δικογραφίας για τον αστυνομικό, που...

Θεσσαλονίκη: Ζιγκολό πουλούσε έρωτα σε οφθαλμίατρο και του έφαγε χιλιάδες ευρώ

Έρμαιο των συναισθημάτων του ένας οφθαλμίατρος 42 ετών, έπεσε...

Πώς να ξοδέψω λιγότερα για το σπίτι όταν όλα αυξάνονται;

Οι διάφορες γεωπολιτικές εξελίξεις, έχουν ως αντίκτυπο μεταβολές στην...

Δεκάδες συνεργεία του δήμου Βόλου δίνουν «μάχη» για να καθαρίσει η πόλη- video

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα