Κιλκίς: Επιστρέφουν οι πρόσφυγες στις Μουριές-Αντιδράσεις των κατοίκων


Από το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου επανέρχονται οι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο «Δήμητρα» των Μουριών για να ξαναλειτουργήσει η δομή φιλοξενίας με την επίβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

 

Υπενθυμίζεται πως η δομή είχε κλείσει πριν από δυο μήνες.

Σύμφωνα το eidisis.gr αρχικά προγραμματίστηκε η μεταφορά 300 περίπου προσφύγων από τα νησιά στο ξενοδοχείο «Δήμητρα», αλλά υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους που πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις και ασκούνται πιέσεις ώστε ο αριθμός αυτός να μειωθεί αισθητά.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρόσφυγες-μετανάστες που θα μεταφερθούν είναι 282.

Η δέσμευση του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη είναι πως η δομή θα λειτουργήσει μόνο για 4 μήνες, για τους καλοκαιρινούς μήνες, και πως θα είναι μια κλειστή δομή.

Σύμφωνα με το Eidisis.gr είναι σαφές πως έτσι κι αλλιώς η δομή θα τεθεί σε καραντίνα υποχρεωτικά για τις πρώτες 14 ημέρες λόγω της πανδημίας. Όλα όμως θα κριθούν από τη δυνατότητα φύλαξης της δομής μετά από αυτό το διάστημα. Πρόκειται για πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί ασύλου και η όποια παραβατικότητα από την πλευρά τους θα ακυρώνει από μόνη της την αίτηση. Αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει τις διαδικασίες φύλαξης, αλλά δεν μπορεί να μηδενίσει και τις δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων του λεκανοπεδίου, που βλέπουν και πάλι την δομή να ξαναλειτουργεί εντός του οικισμού και εν μέσω πανδημίας.

 Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *