26.7 C
Serres

Κίνηση Πολιτών Σιντικής: Ανοιχτή επιστολή για ΛΑΦ Σιδηροκάστρου

Date:

 Παραχώρηση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου στον Δήμο Σιντικής

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων και υποψήφιοι/ες Βουλευτές της χώρας, 

Για όποιον/α αποφασίσει να επισκεφθεί την πρωτεύουσα του προικισμένου με εξαίρετο φυσικό κάλλος Δήμου Σιντικής, το Σιδηρόκαστρο, θα διαπιστώσει ότι, παρότι είναι η έδρα του Δήμου, δεν διαθέτει μια Αίθουσα Εκδηλώσεων –Πολιτισμού. 

Πολλοί δημότες/ισσες ονειρεύονται ότι σ’ αυτή την Αίθουσα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν διαλέξεις ανθρώπων της Επιστήμης, της Τέχνης και της Διανόησης, να εκτεθούν κειμήλια των Πολιτιστικών  Συλλόγων, να στεγαστεί ένας Μουσειακός Πολυχώρος με όλα τα  Παλαιοντολογικά, Αρχαιολογικά και Νεώτερα Ιστορικά ευρήματα της Σιντικής. Ονειρεύονται την Αίθουσα αυτή ως μια ώθηση στην παιδεία των κατοίκων αλλά και στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.  

Για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο τρεις Δήμαρχοι της Σιντικής, από το 2005 έως τις μέρες μας, οι κ. Σπάσης, Καρύδας και Δομουχτσίδης έχουν διαδοχικά κατά τη διάρκεια της θητείας τους αιτηθεί τη χρήση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου, το οποίο παραμένει σε αχρησία περισσότερο από μια εικοσαετία. Οι Δήμαρχοι απευθύνθηκαν στην Πολιτεία και διεκδίκησαν το κτίριο σύννομα, συμμορφούμενοι απόλυτα με τις ισχύουσες διαδικασίες. 

Ωστόσο, η στάση που συνάντησαν και οι τρεις ήταν αρνητική. Μάλιστα, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στο δημοτικό αίτημα για την παραχώρηση της Λέσχης αξίωσε μηνιαίο μίσθωμα 2000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα προφασίστηκε ασάφειες και καθυστερήσεις στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος του συγκροτήματος κτιρίου – οικοπέδου, επισημαίνοντας ότι θα επανέλθει ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο Δήμο, μόλις αυτές τελικά διευθετηθούν. 

Και ενώ ο λαός της Σιντικής αγωνιούσε για την εξέλιξη της υπόθεσης της Λέσχης, με αιφνίδια απόφαση του, το ΤΕΘΑ, χωρίς να ζητηθούν τα ανταλλάγματα που απαιτούνταν μέχρι τώρα από τον Δήμο Σιντικής, παραχώρησε το κτίριο της Λέσχης λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές δωρεάν και για είκοσι έτη στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου, με την προοπτική να μετατραπεί σε Εκκλησιαστικό Μουσείο και να μεταφερθούν εκεί τα Γραφεία της, ώστε όπως εξήγγειλε ο Μητροπολίτης δημόσια, «να υπάρχει σε αυτά ευκολότερη πρόσβαση». 

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι, η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου κατέχει ήδη και Γραφεία και Εκκλησιαστικό Μουσείο. Αν κατά τη δήλωση του καθηγούμενού της Σεβασμιώτατου Μητροπολιτη κ. Μακάριου επιθυμεί να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις της, ο ίδιος, αλλά πρωτίστως η Πολιτεία δια των κυβερνητικών εκπροσώπων της όφειλε να αναλογιστεί και να αξιολογήσει ότι το αίτημα του Δήμου Σιντικής έχει απείρως μεγαλύτερη βαρύτητα.  

Ως Πολιτεία όφειλε επίσης -αντί να παραδώσει τη Λέσχη στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου είτε εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων που αγνοούμε είτε εξαιτίας ελλιπούς πληροφόρησης- να τηρήσει την ισονομία και τη νομιμότητα στις διαδικασίες παραχώρησης, σεβόμενη το Κράτος Δικαίου και τις ανάγκες του πλέον αρμόδιου να κατέχει και να διαχειρίζεται το κτίριο της Λέσχης Φορέα, του Δήμου Σιντικής. 

Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι, απευθυνόμαστε σε σας ως υπηρέτες της λαϊκής βούλησης όπως ορίζει το Σύνταγμα και το δημοκρατικό μας πολίτευμα, ως θεσμικούς προστάτες του Κράτους Δικαίου και Εγγυητές της νομιμότητας των διαδικασιών που διέπουν όλες τις αποφάσεις της Πολιτείας για τον λαό της και, επιπλέον, απευθυνόμαστε στους τοπικούς μας, Σερραίους υποψηφίους ως γνώστες της αυτοδιοικητικής πραγματικότητας της Σιντικής. 

Εξαιτίας όλων των παραπάνω θεσμικών σας ιδιοτήτων και ως οφείλετε, σας ζητούμε να σεβαστείτε τις ανάγκες και τη βούληση του λαού της Σιντικής, να λάβετε δημόσια θέση στο πρόβλημα της Λέσχης και να ενεργήσετε ως εξής:

-να ελέγξετε και να επισημάνετε την παρατυπία της απόφασης παραχώρησης, η οποία ελήφθη προεκλογικά, παραβλέποντας τις μέχρι τότε διατυπωμένες απαιτήσεις του ΤΕΘΑ προς τον Δήμο και χαρίζοντας παραδόξως και κατ’ εξαίρεση, χωρίς κανέναν αντίτιμο, τη Λέσχη στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου 

λαμβάνοντας υπόψη τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής και του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου -για την ανάκληση της απόφασης, σεβόμενοι τη λαϊκή βούληση όπως αυτή διατυπώνεται από τους αυτοδιοικητικούς της εκφραστές να ανακαλέσετε αυτή τη απόφαση

αντιλαμβανόμενοι τις ζωτικές ανάγκες του Δήμου όπως τις περιγράψαμε παραπάνω να ενεργήσετε ώστε η Λέσχη, Γη των Σιδηροκαστρινών, να παραχωρηθεί δωρεάν στον φυσικό της αποδέκτη, τον Δήμο Σιντικής, αυτόν που την έχει πραγματικά ανάγκη και σε όλο το διάστημα των 20 σχεδόν τελευταίων ετών την διεκδικεί δίκαια, με κάθε νόμιμο τρόπο. 

Με τιμή

Κίνηση Πολιτών

«Η ΛΑΦ Σιδηροκάστρου στον Δήμο Σιντικής»

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 • Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριακό Μητσοτάκη
 • Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα
 • Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκο Ανδρουλάκη
 • Γενικό Γραμματέα ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα
 • Πρόεδρο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκο Βελόπουλο
 • Γραμματέας ΜΕΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης

Βουλευτές Νομού Σερρών.

 • κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
 • κα. Φωτεινή Αραμπατζή
 • κ. Αναστάσιο Χατζηβασιλείου
 • κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη
 • κ. Ελευθέριο Αβρραμάκη
 • κ. Κωνσταντίνο Μπούμπα

ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

 • ΠΕ Σερρών / Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο
 • Δήμος Σιντικής / Δήμαρχο Φώτιο Δομουχτσίδη
ΣέρρεςΚίνηση Πολιτών Σιντικής: Ανοιχτή επιστολή για ΛΑΦ Σιδηροκάστρου

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Αγγίστα και Ηλιοκώμη

Περιοδεία στα χωριά Αγγίστα και Ηλιοκώμη πραγματοποίησε κλιμάκιο της...

Διεκδικήσεις Σ.Κ.Α.ΣΕ προς όλες τις Δημοτικές παρατάξεις στην Π.Ε. Σερρών

Το παρόν κείμενο κοινοποιήθηκε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις...

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Συνεχείς επαφές με φορείς και θεσμούς της  πόλης των Σερρών 

Συνεχίζονται οι επαφές της υποψήφιας Δημάρχου Σερρών κ. Βαρβάρας ...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα