- Διαφήμιση -

Κοιτάμε Μπροστά: Επικίνδυνη η στάση της διοίκησης Τζιτζικώστα για τις μονάδες αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο

«Η αντιπεριφερειάρχης ΜΕΘ κ. Πατουλίδου δήλωσε ότι τις θεωρεί ακίνδυνες! Τότε γιατί δεν προτείνει την εγκατάστασή τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης;», διερωτάται η παράταξη.

Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου, η οποία συγκλήθηκε μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η στάση της διοίκησης Τζιτζικώστα στο ζήτημα των μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων στη Σίνδο «αποκάλυψε επικίνδυνες διαστάσεις», υποστηρίζει η αντιπολιτευόμενη παράταξη στο περιφερειακό συμβούλιο της κεντρικής Μακεδονίας, «Κοιτάμε Μπροστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, «αν και η κ. Πατουλίδου απέρριψε την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εταιρείας «Polygreen Μονοπρόσωπη Α.Ε.» σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, δεχόμενη ότι οι θεσμοθετημένες χρήσεις γης δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση τέτοιων δραστηριοτήτων, σε αντίθεση με την αρχική εισήγηση της υπηρεσίας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αλλαγής των χρήσεων γης και της αποδοχής μελλοντικών αιτήσεων εγκατάστασης αντίστοιχων μονάδων στη Σίνδο».

Η παράταξή μας, υποστηρίζει τη διαμαρτυρία του Δήμου Δέλτα, και δέχεται ότι οι αναμενόμενοι κίνδυνοι για την υγεία κατοίκων και εργαζομένων είναι τεράστιοι, ακόμη και σε οικισμούς που βρίσκονται σε απόσταση 10 και πλέον χιλιομέτρων. Και αυτό γιατί είναι ευρέως αποδεκτό ότι η αποτέφρωση ιατρικών αποβλήτων αποτελεί μια σημαντική πηγή διαφυγής διοξινών, φουρανίων και βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα. Συνεπώς, παρόμοιες μονάδες αποτέφρωσης υγειονομικών αποβλήτων δεν πρέπει να εγκαθίστανται δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Σίνδου, όπου είναι ακόμη ανοιχτές οι πληγές της συνεχούς περιβαλλοντικής υποβάθμισης, καταλήγει η ανακοίνωση του Κοιτάμε Μπροστά 

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version