Κοροναϊός: Έκτακτες “προσλήψεις” 200 επαγγελματιών υγείας

Στην άμεση ενδυνάμωση του προσωπικού του ΕΣΥ προχωρά το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενισχύσει το δυναμικό του στο πλαίσιο αντιμετώπισης πιθανών ύποπτων κρουσμάτων του κοροναϊό 2019-nCov.

 

Ο οργανισμός χθες βράδυ ανάρτησε τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος με στόχο να να συνάψει 3μηνες συμβάσεις με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, με 65 γιατρούς, 100 νοσηλευτές, 5 τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων και 30 διασώστες για πλήρωμα ασθενοφόρων.

Έμφαση στους γιατρούς δίνεται στις ειδικότητες παθολόγων-λοιμοξιωλόγων ή πνευμονολόγων και ακολουθούν παιδίατροι και μικροβιολόγοι, προκειμένου να στελεχωθούν τα νοσοκομεία αναφοράς καθώς και τα 3 εργαστηριακά κέντρα ελέγχου των δειγμάτων τα οποία θα ενισχυθούν και με 5 τεχνολόγους. Αντίστοιχα θα κατανεμηθούν και οι νοσηλευτές. Επίσης οι διασώστες θα κατανεμηθούν 20 στο ΕΚΑΒ και 10 στο παράρτημα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον λοιμοξιωλόγο κ. Τσιόδρα τη Δευτέρα, είχε αναφερθεί η άμεση χρηματοδότηση του συστήματος υγείας για την ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού ενόψει της πιθανότητας εμφάνισης κρουσμάτων κοροανϊού στη χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο να δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για τη σύναψη σύμβασης μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 28/2. 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *