- Διαφήμιση -

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα μετάλλαξης στις Σέρρες -242 τα νέα κρούσματα των μεταλλάξεων (φωτο)

Πώς μπορεί ένα εμβόλιο για την COVΙD να προκαλεί θρομβώσεις;

Οι περιοχές που έχουν καταγραφεί οι μολύνσεις με τα νέα στελέχη του ιού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 226 νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, ενώ εντοπίστηκε και το πρώτο στέλεχος της μετάλλαξης της Ουγκάντας. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 242 κρούσματα των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Μυτιλήνης, Καλύμνου και Εύβοιας.

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 242 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern).

Από τα 242 στελέχη τα 226 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη, 12 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής, ενώ 1 στέλεχος βρέθηκε με τη μετάλλαξη της Ουγκάντας.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν έχουν εντοπιστεί 990 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, 27 από εκείνη της Νοτίου Αφρικής και 1 της Ουγκάντας.

Οι περιοχές των κρουσμάτων των μεταλλάξεων

Τα 12 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια όλα προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Το ένα θετικό με την παρουσία μετάλλαξης Lineage A.23.1/Uganda είναι εγχώριο και προέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Πηγή newsbeast.gr

Exit mobile version